Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
banner
banner
banner
banner

Apel za usluge

Rad Banke hrane Podgorica takođe možete podržati doniranjem: OPREME   kompjutera, štampača, kopir mašine, faks mašine, prevoznog sredstva - kombi, viljuškari, palete, kartoni, kutije... ili USLUGA   ustupanjem poslovnog i skladišnog prostora, uslugama transporta, promocije akcija, štampanja materijala, saveta i konsultacija itd.
Read more: %s

Lista namirnica

• Hljeb, pecivo, brašno i ostali proizvodi od žitarica • Ulje, šećer, so, sirće, začini • Supa u kesici • Krompir-pire (instant) • Konzervirana hrana • Pirinač, tjestenina, pahuljice • Suhomesnati proizvodi • Sardine, paštete, mesni narezak • Pasulj (suvi) • Konzervirano povrće • Cvekla,…
Read more: %s

Apel za sponzorstvo

Banci hrane Podgorica su neophodna finansijska sredstva za funkcionisanje tj. za pokrivanje troškova poslovanja: plaćanje operativnih troškova (telefona, struje itd.), zakupa poslovnog i skladišnog prostora, zarade zaposlenih, nabavku transportnog vozila itd. Ovim putem apelujemo na pojedince, institucije i kompanije da podrže ovaj humanitarni projekat od…
Read more: %s

Apel za donacije

Banka hrane – Podgorica prikuplja namirnice od:- preduzeća iz prehrambenog sektora- neprehrambrenog sektora: kompanija, agencija, preduzeća, poslovnih banaka itd. koje  namirnice kupuju u maloprodajnim objektima i doniraju ih Banci hrane Podgorica- potrošača koji ih doniraju tokom akcija organizovanih u megamarketima- trgovinskih lanaca čiji prehrambreni proizvodi…
Read more: %s
YOU ARE HERE Home Akcije
Saopštenja

PDFPrintE-mail

Saturday, 26 November 2016 07:28

babovicNedaće samohrane majke Vere Babović iz Podgorice

Život u trošnom sobičku

Sve nam nedostaje. Ne znam ni šta bih u moru problema mogla izdvojiti, niti odakle početi da nabrajam. Težak je život zaista. Rekla bih da su nam trenutno najnužniji hrana, odjeća, obuća, ljekovi za dijete, drva za ogrev, sve... Ide zima i hladno vrijeme, vidjećemo šta i kako će biti – kaže Babović samohrana majka,

Cetrdesetosmogodišnja Vera Babović, živi sa dvoje djece u sobičku od 18 kvadrata na obali Ribnice, nadomak Podgorice. Teško je, kaže, podizati dvoje djece školskog uzrasta, a ujedno sinu koji je dije-te sa posebnim potrebama kupovati ljekove.

– Primam nadoknadu koja mi sleduje za troje i više djece, a koja iznosi 182 eura. Najstariji sin radi i ne živi sa nama... Nezaposlena sam, a moje zdravstveno stanje mi ne dozvoljava ni da tražim posao, niti bih mogla raditi. Zbog bolesti, dobila sam uput da se operišem, ali pošto nemam gdje djecu da ostavim ne mogu otići. Moj sin je dijete sa posebnim potrebama i pohađa nastavu u Resursnom cen-tru za obrazovanje i osposobljavanje ,,1. jun”. 

Read more...

 

PDFPrintE-mail

Saturday, 26 November 2016 07:17

konatar002Život u nemaštini čekajući starosnu penziju

Život porodice Konatar je pun neizvjesnosti , lomova i briga .

Ova porodica živi u podstanarskom stanu na Koniku .Majka Nataša i njen muž su na birou rada više godina. Bili su u radnom odnosu dok im firme nisu otišle u stečaj .Nemaju dovoljno godina radnog staža za penziju. U godinama su kada se posao teško nalazi . Jedna kćerka , 22.godišnja Andjela je zbog zdravstvenih problema smještena u Komanskom mostu. Gledaju se sa njom vikendom. Mladja kćerka , 16.godišnja Milena je učenica Humijske škole u Podgorici .Prošlu školsku godinu je propustila zbog nemaštine. Majka i tata nisu se mogli snaći da ovezbijede minimun sredstava kako bi ona nastavila školu. Ove godine Milena je bila uporna da pohadja nastavu .Spremna je bila da ide u školu bez adekvatne garderobe , obuće, bez knjiga i probora za školu.Želja za obrazovanjem je bila jača. Milena ide više kilometara pješice u školu.Dvadeset tri eura za mjesečnu kartu za autobus je preveliki izdatak za porodicu Konatar .O užini se i ne razmišlja: kada ima nesto u kući ponese , kada nema ne postavlja pitanje. Osoblje škole je pomoglo da Milena nabavi kopije knjiga i nešto pribora. 

Read more...

 
 

PDFPrintE-mail

Sunday, 20 November 2016 07:34

perovic001Devetočlana porodica Perović Vukajlović primila donaciju britanske škole Arkadia academy iz Donje Lastve

Torba sa prehrambenim namirnicama , higijenskim sredstvima i i slatkišima stigla je u pravi čas za po-rodicu Žakline Perović i Bratislava Vukajlovića iz Kotora, koji su protekle sedmice postali roditelji po deveti put. Tek rođena djevojčica okružena je pažnjom majke i oca, braće i sestara, a sa njenim rođenjem došla je i ova donacija učenika britanske Akademije ,,Arkadia” u Donjoj Lastvi, koji su u tradicionalnoj okto-barskoj akciji prikupili namirnice za socijalno ugrožene porodice u saradnji sa Bankom hrane.

-Hvala svima, roditeljima, djeci, profesorima i direktoru „Arkadije”.

Malo je takvih dobrih primjera humanosti i dobročinstva, a posebno nam je drago što ova donacija dolazi baš od porodica Rusa, Engleza, Francuza, koji žive u Crnoj Gori. Hrana nam je stigla u pravi čas, jer sam zbog ženinog održavanja trudnoće i porođaja privremeno na-pustio jedan posao, kako bih se posvetio djeci i našao im se pri ruci - kaže Bratislav Vukajlović i do-daje da povremeno obavlja i poslove na građevini, kako bi zaradio za izdržavanje svoje porodice.

Read more...

 
 

PDFPrintE-mail

Sunday, 06 November 2016 09:23

ljajicSefadin Ljajić i Ana jovanović primili jedan od paketa iz Humanitarne akcije Britanske akademije "Arcadia" Donja Lastva i Banke hrane

Namirnice za trudnicu i osmoro djece

Torba puna prehrambenih i higijenskih proizvoda otišla je u ruke Ane Jovanović i njenog supruga Sefadina Ljajića zahvaljujući akciji učenika Britanske međunarodne škole „Arcadia Academy” iz Donje Lastve, koja je realizovana u saradnji sa Bankom hrane i dnevnim novinama „Dan”.

Desetočlana porodica koja živi u teškim okolnostima na brdu Vrmac, tako je bar za neko vrijeme obezbijeđena potrebnom hranom, koja je došla u pravo vrijeme s obzirom da je Ana u devetom mje-secu trudnoće i svakoga časa očekuje porođaj. Sefadin trenutno nije zaposlen, mada po pozivu oba-vlja fizičke poslove, a iz Centra za socijalni rad u Kotoru ne primaju nikakvu pomoć. 

Read more...

 
 

PDFPrintE-mail

Sunday, 06 November 2016 09:17

buzhala0017 godina bez struje je neizdržljivo

Da li je moguće da neko u Crnoj Gori živi u mraku punih sedam godina ?

Djevojcica Vesa polovinu svog života živi bez struje i vode . Ne ide u školu , ne druži se ; ne može da se liječi, obrazuje... Da li je moguće pomoći ovoj porodici ?

Od svoje osme godine , Vesa ne zna šta znači gledati televizor , koristiti vodu iz bojlera , uzeti hranu iz frižidera ...

Odrasta u djevojku u 21 .vijeku bez osnovnih uslova za život . Vodu porodica donosi iz bunara , kuvaju kada imaju namirnica na plin ili šporet na drva . Porodica Buzhala živi u Ulcinjskom naselju Štoj bez struje i vode već sedam godina . Nijesu u mogućnisti , zbog nemaštine da plate račune. Nemaju nikakvih redovnih prihoda. Porodicu čine majka Ardijana , petnaestogodišnja kćerka Vesa i njeni vremešni roditelji Jagoda i Đemail koji iako lošeg zdravlja rijetko idu na preglede i ne koriste lijekove.Razlozi zašto su jasni . Došli su iz Prizrena u Crnu Goru nadajući se boljem životu .Dosli su zamjenom kuća u Ulcinj. Kuća u kojoj žive je zapuštena. Pokusavaju već godinama da je prodaju kako bi izašli iz beznadja u kojem su se našli . Ali čim kupci vide kuću odustanu. Za ovu porodicu je čitava vječnost od kako žive bez ikakvih prihoda. Često su gladni , ne kriju. Održavaju se u životu od jednokratne pomoći komšija i prijatelja. Do skoro su trpjeli i ćutali - nisu tražili pomoć ali postalo je neizdržljivo. Zavise od svih nas ,od naše humanosti- pomozimo !

Read more...

 
 

Page 20 of 145

Video galerija

Audio

Najave desavanja

heart

...

 

 


Banner

President Obama volunteers



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Akcija "Podari radost"



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

User menu