YOU ARE HERE Home

Banka Hrane

PDFPrintE-mail

slika003Donirano oko 680kg hrane

Banka Hrane je tokom zadnje sedmice avgusta mjeseca pomogla materijalno ugrožene porodice koje su smještene u napuštenoj upravnoj zgradi fabrike stanova u Spužu. Bila je ovo prilika da ove porodice dobiju od Banke Hrane donaciju u vidu osnovnih životnih namirnica koje će im barem na kratko pomoći da se ne bore sa glađu koje je postalo njihova svakodnevica. Veliki broj djece koja žive u ovom objektu je podstakla Banku Hrane da organizuje prikupljanje donacija za njih.
Program rada Humanitarne familije iz Bara je bio dovoljan razlog da im Banka Hrane i ovoga puta izađe u susret sa hranom.
Organizacija „Crveni božur“ iz Sutomora, koja je obilježila 30.avgusta Međunarodni dan nestalih, je takođe dobila donaciju od Banke Hrane. Sigurna ženska kuća iz Podgorice je zahvaljujući nama dobila hranu za svoje štićenike. NVO „Scena 083“ iz Nikšića će zahvaljujući donaciji Banke Hrane uspjeti da obraduje materijalno ugrožene porodice iz Nikšića. Ukupno smo donirali oko 680kg hrane.

{fshare}

Monday, 03 September 2012 09:56

Read more...


 

PDFPrintE-mail

marina2Banka hrane podigla javnu svijest o problemu siromaštva

Humanitarna fondacija Banka hrane, koja je članica Evropske federacije banaka hrane, okončala je prethodnu godinu velikom humanitarnom akcijom pod nazivom „Podijeli radost”, tokom koje su prikupili oko 2.700 kilograma hrane koja je stigla u domove onih kojima je bila najpotrebnija. To tome za RSE govori predsjednica te nevladine organizacije Marina Medojević.

http://www.slobodnaevropa.org/content/banka-hrane-uspjela-podici-javnu-svijest-o-problemu-siromastva/24822085.html

{fshare}

Wednesday, 16 January 2013 12:45

Read more...

 

PDFPrintE-mail

novi logoSaopštenje Banke hrane povodom Dana djeteta

Međunarodni dan djeteta obilježava se u čitavom svijetu počevši od 20. novembra 1989. god na inicijativu Organizacije Ujedinjenih nacija . UN Konvencija o pravima djeteta je univerzalni međunarodni dokument posvećen djeci, izraz potrebe da se djeci obezbijedi posebna zaštita i briga, jer postojeći sistem zaštite prava i sloboda građana na međunarodnom planu nije bio dovoljna garancija i u zaštiti prava i interesa djece. Obilježavanjem ovog dana se želi senzibilizirati javno mnjenje i ustanove za potrebu zaštite maloljetnika od zlouporabe, nasilja i raznih oblika diskriminacije. Takođe se žele podstaći organizacije koje se bave ljudskim pravima i slobodama na preuzimanje konkretnih koraka u zaštiti i unapređenju dječjih prava jer su ta prava temelj izgradnje naprednog društva. Razumijevanju problema siromaštva djece potrebno je pristupiti iz konteksta ostvarivanja ljudskih prava, odnosno Konvencije o pravima djeteta koja naglašava da svako dijete, pa tako i ono koje živi u uslovima siromaštva, ima pravo na ostvarivanje osnovnih građanskih, ekonomskih, socijalnih i kulturnih prava. Na ovaj dan na poseban način treba gledati na prava djece i adolescenata na najsiromašnijim područjima na svijetu. 2012.god je urađena prva studija UN o siromaštvu djece u Crnoj Gori gdje smo vidijeli da djeca čine većinu ljudi koja žive u siromaštvu. U Crnoj Gori više od 15.000 djece živi u siromaštvu.Siromašna djeca dolaze najčešće iz višegeneracijskih porodica sa troje i više djece , to su djeca samohranih roditelja,djeca u porodicama bez zaposlenih, u porodicama korisnika materijalnog obezbjeđenja porodice , kao i djeca bez odgovarajuće roditeljske brige , djeca s teškoćama u razvoju i djeca romske nacionalne manjine. Djeci iz ovih porodica Banka hrane najčešće pruža pomoć u vidu hrane, garderobe, obuće i sl.

Read more...

   

PDFPrintE-mail

torte001Nova humanitarna akcija u kojoj možete učestvovati i vi 

Banka hrane i FLEX Alumni Montenegro ponovo rade divan projekat pod nazivom "Slatkis za njihov osmjeh".  Ovog puta obilježavamo Medjunaroni dan humanosti 19. Avgust. 

Da bi učinjeli pažnju djeci koja dolaze iz socijalno ugroženih porodica a koja će biti naši gosti u nedjelju , 19. Avgusta u KIC “ Budo Tomović” u Američkom uglu od 10 h do 12h , poklonićemo im torte kao simbol naše ljubavi prema njima.

Ima mjesta i za Vašu humanist 19. Avgusta!

Ovom prilikom zelimo da vas pozovemo da DONIRATE skolski pribor (sveske, olovke, bojice, itd.) 

Čekamo vas u American Corner Podgorica 19. AVGUSTA OD 10 h DO 12h

Pokažimo humanost, budumo ljudi!

 

PDFPrintE-mail

Adp ZidMeđunarodna konferencija "Poboljšanje kvaliteta volonterskih servisa za zajednicu"

Predstavnici Banke Hrane Marina Medojević i Vlado Delević prisustvovali su od 25-27.01.2012.god. u Podgorici međunarodnoj konferenciji "Poboljšanje kvaliteta volonterskih servisa za zajednicu" koju je organizovala Adp Zid u okviru projekta "Rast i razvoj volonterskih servisa u zajednici". Projekat je podržan od strane Delegacije EU u Crnoj Gori.

{fshare}

Monday, 30 January 2012 07:36

   

Page 1 of 172

Video galerija

Audio

Najave desavanja

heart

...

 

 

President Obama volunteersGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Akcija "Podari radost"Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

User menu