Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
banner
banner
banner
banner

Apel za usluge

Rad Banke hrane Podgorica takođe možete podržati doniranjem: OPREME   kompjutera, štampača, kopir mašine, faks mašine, prevoznog sredstva - kombi, viljuškari, palete, kartoni, kutije... ili USLUGA   ustupanjem poslovnog i skladišnog prostora, uslugama transporta, promocije akcija, štampanja materijala, saveta i konsultacija itd.
Read more: %s

Lista namirnica

• Hljeb, pecivo, brašno i ostali proizvodi od žitarica • Ulje, šećer, so, sirće, začini • Supa u kesici • Krompir-pire (instant) • Konzervirana hrana • Pirinač, tjestenina, pahuljice • Suhomesnati proizvodi • Sardine, paštete, mesni narezak • Pasulj (suvi) • Konzervirano povrće • Cvekla,…
Read more: %s

Apel za sponzorstvo

Banci hrane Podgorica su neophodna finansijska sredstva za funkcionisanje tj. za pokrivanje troškova poslovanja: plaćanje operativnih troškova (telefona, struje itd.), zakupa poslovnog i skladišnog prostora, zarade zaposlenih, nabavku transportnog vozila itd. Ovim putem apelujemo na pojedince, institucije i kompanije da podrže ovaj humanitarni projekat od…
Read more: %s

Apel za donacije

Banka hrane – Podgorica prikuplja namirnice od:- preduzeća iz prehrambenog sektora- neprehrambrenog sektora: kompanija, agencija, preduzeća, poslovnih banaka itd. koje  namirnice kupuju u maloprodajnim objektima i doniraju ih Banci hrane Podgorica- potrošača koji ih doniraju tokom akcija organizovanih u megamarketima- trgovinskih lanaca čiji prehrambreni proizvodi…
Read more: %s
YOU ARE HERE Home Akcije Veća pomoć neophodna

PDFPrintE-mail

tripko001Veća pomoć neophodna

Živi sam, bez struje i grijanja

Šezdesetsedmogodišnji Tripko Bojović iz Nikšića živi sam u naselju Dragova Luka, u porodičnoj kući u kojoj nema nikakvih uslova. Struja mu je, zbog duga od oko 700 eura, isključena prije godinu dana, nema šporet na drva, a pokušava da se prehrani od materijalnog obezbjeđenja porodice koje iznosi oko 64 eura mjesečno. U godinama, kako je kazao, kada je i zdravlje oslabilo, ne obraća se nikome za pomoć, jer ne želi da bilo kome bude teret. O tome u kakvim uslovima obitava Bojovićeve komšije su obavijestile Banku hranu koja je uručila paket sa osnovnim namirnicama i sredstvima za higijenu. - Komšije su mi predobre, uvijek me pozovu da se ugrijem kod njih, a jedan i svako jutro na kafu. Nisam navikao da ovako živim, ali su me životne okolnosti dovele u ovu situaciju.

Roditelji su umrli, kao i jedna sestra koja je živjela na Žabljaku, a ja bez obzira što mi je teško, ne želim rođacima da smetam jer sam neupotrebljiv da bilo šta radim i bio bih dosadan i na teretu - ispričao je Bojović.

 

U oronuloj porodičnoj kući, nema kupatila, a od dvije raspoložive prostorije koristi jednu. U njoj su stari kauč i jedan sto. Drugog pokućstva nema. Od suđa, dvije šerpe i kuvalo na plin za kafu. Da bi se okupao, ispričao je Bojović, na malom kuvalu zagrijava vodu, a na istom podgrije gotovu hranu koju kupi kad ima novca. -Radio sam nekad u jednoj firmi u Beogradu, a malo prije nego se rasformirala, vratio sam se u Nikšić. Nisam uspio da uzmem dokumenta o stažu, a ko zna da li to i dalje postoji jer je davno bilo. Do prije nekoliko godina, od proljeća do jeseni, bio sam na Žabljaku i pojedinim domaćinima čuvao ovce. To što bi mi platili koristio sam da se prehranim u zimskim mjesecima. Međutim, već odavno ni to ne mogu da radim - kazao je Bojović.

Na pitanje kako je bez ikakvog grijanja u kući uspio da „preživi” ekstremno niske temperature, kaže da se navikao na hladnoću. U krevet se smjesti čim dan prođe, a od hladnoće se „brani” sa nekoliko starih ćebadi. - Kraj svakog dana mi je isti. zgučim se na starom krevetu. Ćutim i tjeram sebe da što prije zaspim. Volio bih kada bih mogao u Dom za stare. Kažu da će ga i u Nikšiću graditi. Evo im sve ovo što imam, više je nego skromno, ali je moje i više mi ne treba - rekao je Bojović. Svi koji žele pomoći mogu od Banke hrane dobiti Tripkov kontak.

 

Video galerija

Audio

Najave desavanja

heart

...

 

 


Banner

President Obama volunteers



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Akcija "Podari radost"



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

User menu