YOU ARE HERE Home

PDFPrintE-mail

bank hrane_birthday_2Drugi rođendan Banke hrane

Ovog mjeseca Fondacija Banka Hrane Crne Gore je proslavila dvije godine postojanja i rada u Crnoj Gori. U čast jubileju Banka Hrane je intenzivirala svoje aktivnosti ovog mjeseca i realizovala nekoliko humanitarnih akcija i distribuirala više od dvije tone hrane osnovnih životnih namirnica, sokova, sredstava za čišćenje i ličnu higijenu, a donaciju su dobili JU Resursni centar za djecu i mlade " Podgorica", Hrvatsko građansko drustvo, podružnica Herceg Novi, Udruzenje Egipćana iz Tivta, MZ Tomaševo iz Bijelog Polja, NVO „Need“ iz Bijelog Polja, korisnici Centra za socijalni rad u Podgorici, Udruzenje paraplegicara iz Podgorice, Dom starih „Grabovac“ u Risnu i korisnici narodne kuhinje pri Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja, a sve zahvaljujući našim prijateljima kompanijama Bar-Kod, Expo Commerce, Montecco Inc., Delhaize, Mercator CG, Pirella, Aqua Monta, Industrija mesa Goranović DOO, Privredna komora Srbije, Žitosrem AD, Esensa DOO, Agroživ AD, Imlek AD, Foodland DOO, Illi Company DOO, Jomil DOO, Industrija mesa Topola AD, Jaffa AD, Repro Trade DOO, Vitamin DOO, Zdravo Organik DOO i Žitko AD.
S ponosom ističemo da smo tokom dvije godine rada uspjeli da distribuiramo preko 50 tona hrane i da stignemo do 16 hiljada materijalno ugroženih građana. Realizovali smo 66 humanitarnih aktivnosti i pomogli 47 organizacija u 16 crnogorskih opština. Raduje nas i podatak da je na realizaciji svih ovih aktivnosti ukupno učestvovalo 130 volontera Banke Hrane iz Podgorice, Nikšića, Berana, Bijelog Polja, Pljevalja, Bara i Herceg Novog.

{fshare}

Banka Hrane se potrudila da u Evropskoj godini volonterizma promoviše ovaj vid slobodne aktivnosti i u Crnoj Gori kroz akcije u kojima su mnogi na volonterski način pokazali humanost i solidarnost. Tako je naša humanitarna akcija „Podgorica sjeveru Crne Gore“ proglašena za volntersku akciju godine u 2011. od strane ADP Zida.
Smatramo našim velikim uspjehom što smo nakon relativno kratkog perioda rada, među prvima u regionu, zavrijedili pažnju Evropske Federacije Banaka Hrane (FEBA) koja radi pod pokroviteljstvom Evropske Komisije i postali njena punopravna članica.

Za nastavak još boljeg rada Banke Hrane pozivamo sve potencijalne donatore od bogatih pojedinaca do uspješnih kompanija da kreiraju praksu doniranja osnovnih životnih namirnica svojim sugrađanima koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, a takođe i apelujemo na sponzore da pomognu u radu kancelarije Banke Hrane pokrivanjem operativnih troškova, jer smo mi u pravom smislu riječi volonterska organizacija, jer naš rad isključivo zavisi od donacija bilo u hrani, novcu ili uslugama. 

bank_hrane_birthday_2slika001slika003slika004slika05slika1slika10slika11slika12slika13slika14slika2slika3slika4slika5slika6slika7slika8slika9

Video galerija

Audio

Najave desavanja

heart

...

 

 

President Obama volunteers



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Akcija "Podari radost"



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

User menu