YOU ARE HERE Home

PDFPrintE-mail

slika001Press konferencija povodom akcije "Grad pobjeđuje glad"

Fondacija Banka Hrane Crne Gore je organizovala press konferenciju povodom akcije „Grad pobjeđuje glad“ u Mall of Montenegro u Podgorici. Partneri Banke Hrane u pomenutoj akciji su Ambasada SAD-a u Podgorici i Mercator-CG. Akcija je namijenjena socijalno najugroženijem stanovništvu u opštinama Podgorica, Herceg Novi i Bar, a održaće se tokom vikenda 10-11.decembra, u prodajnim objektima Mercator-CG. Cilj akcije „Grad pobjeđuje glad“ je da obuhvati preko 700 socijalno najugroženijih porodica.

Na konferenciji su govorili: Marina Medojević , predsjednica Fondacije Banka Hrane, Shelly Seaver, šefica Odjeljenja za medije i kulturu Ambasade SAD-a i Ljiljana Martinović, direktorica marketinga kompanije Mercator-CG.

Postojanje fondacije Banke Hrane u Crnoj Gori se pokazalo veoma opravdanim, jer se ne može zanemariti činjenica da je preko 42.000 građana pogođeno siromaštvom. Do sada je Banka Hrane uspjela da prikupi oko 25 tona hrane i dođe do 10.000 najsiromašnijih kategorija stanovništva širom države. Banka Hrane očekuje veliki odziv građana, kao i pridruživanje društveno-odgovornih kompanija, kako bi se sakupila što veća količina hrane, a što veći broj porodica dobio pakete.

„Ovakav tip akcije sakupljanja hrane je dio globalne akcije, koju sve Banke Hrane ovih dana organizuju širom Evrope, te se i mi priključujemo kao punopravna članica FEBE (Evropske federacije Banaka hrane). Apelom da je „njihovo siromaštvo briga svih nas“ pokušaćemo da probudimo humanost i solidarnost kod naših građana, jer smo ubijeđeni da taj poriv postoji u svima nama i da ga samo treba podstaći, te očekujemo da će odziv građana biti veliki. Nekad je i 50 centi dovoljno da se pokaže humanost, zato smo ubijeđeni da će naši građani i ovoga puta položiti ispit humanosti“, kazala je Marina Medojević , predsjednica Fondacije Banka Hrane .

Američka Ambasada u Podgorici je prepoznata u Crnoj Gori po aktivnom učešću u projektima društvene odgovornosti. Samo u 2011. godini, Ambasada je izdvojila 184.000 američkih dolara za projekte u oblasti razvoja civilnog društva.

„Banka hHane je jedna od 12 organizacija čije smo projekte finansijski podržali, a koja promoviše volonterizam i solidarnost među građanima. Mi smo prepoznali ovaj projekat kao novinu, jer se implementira po standardima Svjetske Banke Hrane koja je osnovana u Americi davne 1967. godine. Banke Hrane imaju značajno mjesto u kulturi Amerike i zemalja širom svijeta, budući da ljudi smatraju da je veoma važno dati svoj doprinos ovakvim projektima, naročito tokom prazničnih perioda“, istakla je Shelly Seaver , šefica Odjeljenja za medije i kulturu Ambasade SAD-a.

Partnerskim odnosom sa Bankom Hrane i ozbiljnim učešćem u suzbijanju opšteprisutnog problema gladi i siromaštva u Crnoj Gori, Mercator-CG svojom društvenom odgovornošću daje primjer, podsjeća i podstiče sve građane na takav vid odgovornosti.

„Tokom ove akcije, više od 40 zaposlenih iz menadžmenta kompanije - direktori sektora, šefovi službi i regionalni menadžeri Mercator-CG, će u ulozi volontera u pomenutim prodajnim objektima na licu mjesta informisati potrošače o konceptu akcije i životnim namirnicama uključenim u akciju.

Na takav transparentan način, uključujući u akciju i brojne zaposlene, naša kompanija daje sveobuhvatan doprinos poboljšanju standarda života u crnogorskom društvu. Građani će uz svoju redovnu kupovinu moći kupiti neke od predviđenih artikala za akciju “Grad pobjeđuje glad” i na taj način donirati najsiromašnijima“, naglasila je Ljiljana Martinović, direktor marketinga Mercator-CG.

Akcija „Grad pobjeđuje glad“ održaće se 10. i 11. decembra u Roda supermarketu Masline (Podgorica), Hipermarketu Mercator Podgorica (Mall of Montenegro), Mercator supermarketu Bar, Roda marketu centar Herceg Novi i u Roda megamarketu Zelenika.

Press služba

Fondacija Banka Hrane

slika001slika002

Video galerija

Audio

Najave desavanja

heart

...

 

 

President Obama volunteersGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Akcija "Podari radost"Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

User menu