Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
banner
banner
banner
banner

Apel za usluge

Rad Banke hrane Podgorica takođe možete podržati doniranjem: OPREME   kompjutera, štampača, kopir mašine, faks mašine, prevoznog sredstva - kombi, viljuškari, palete, kartoni, kutije... ili USLUGA   ustupanjem poslovnog i skladišnog prostora, uslugama transporta, promocije akcija, štampanja materijala, saveta i konsultacija itd.
Read more: %s

Lista namirnica

• Hljeb, pecivo, brašno i ostali proizvodi od žitarica • Ulje, šećer, so, sirće, začini • Supa u kesici • Krompir-pire (instant) • Konzervirana hrana • Pirinač, tjestenina, pahuljice • Suhomesnati proizvodi • Sardine, paštete, mesni narezak • Pasulj (suvi) • Konzervirano povrće • Cvekla,…
Read more: %s

Apel za sponzorstvo

Banci hrane Podgorica su neophodna finansijska sredstva za funkcionisanje tj. za pokrivanje troškova poslovanja: plaćanje operativnih troškova (telefona, struje itd.), zakupa poslovnog i skladišnog prostora, zarade zaposlenih, nabavku transportnog vozila itd. Ovim putem apelujemo na pojedince, institucije i kompanije da podrže ovaj humanitarni projekat od…
Read more: %s

Apel za donacije

Banka hrane – Podgorica prikuplja namirnice od:- preduzeća iz prehrambenog sektora- neprehrambrenog sektora: kompanija, agencija, preduzeća, poslovnih banaka itd. koje  namirnice kupuju u maloprodajnim objektima i doniraju ih Banci hrane Podgorica- potrošača koji ih doniraju tokom akcija organizovanih u megamarketima- trgovinskih lanaca čiji prehrambreni proizvodi…
Read more: %s
YOU ARE HERE Home Akcije Prvi dan Velike humanitarne akcije "Podgorica sjeveru Crne Gore"

PDFPrintE-mail

slika001Prvi dan Velike humanitarne akcije "Podgorica sjeveru Crne Gore"

Danas je u organizaciji Humanitarne Fondacije Banka Hrane u poslovnom centru Mall of Montenegro u Podgorici počela humanitarna akcija Podgorica sjeveru Crne Gore koja se organizuje povodom Svjetskog dana borbe protiv gladi (16.oktobar) i siromaštva (17.oktobar).
Akcija je regionalnog karaktera i organizuje se istovremeno u zemljama u regionu u kojima funkcionišu Banka hrane. Organizuje je veliki broj volontera sa ciljem promovisanja gradjanske solidarnosti i društvene odgovornosti, kao i volonterskog rada budući da je 2011.godina proglašena  Evropskom godinom volonterizma. Akcija traje od 14 do 16. Oktobra kada će donirana hrana biti prepakovana i proslijedjena Centrima za socijalni rad u Bijelom Polju, Beranama i Pljevljima, čija je nadležnost dalja distribucija namirnica i odabir prioritetnih korisnika. Hrana je namjenjena matarijalno ugroženim porodicama iz tri najveće opštine na sjeveru.

Nakon što su uoci akcije društveno odgovorni privredni subjekti donirali konzerviranu hranu i razne vrste usluga koje su pomogle u kompleksnoj organizaciji ove akcije, o čemu smo vas obavjestili na jučerašnjem press-u, naredna dva dana pozvani su gradjani, kao i ostali privredni subjekti da u skladu sa svojim mogucnostima doniraju hranu dugog roka trajanja. Hrana se moze dostaviti na štandu Banke Hrane koji je jutros postavljen na  ulazu u Mall of Montenegro. Ne mali broj gradjana danas je pokazao solidarnost i donirao namirnice dugog roka trajanja medju kojima je najviše brašna, ulja i tjestenina. Od doniranih konzervi djeca iz osnovnih škola zajedno sa umjetnicima počeli su da grade i dvorac koji predstavlja kreativni dio akcije u cilju animiranja što većeg broja gradjana da kroz kreativan rad pikažu humanost i solidarnost.

Kao sto je navedeno u ranijim dopisima, akcija traje do nedjelje 16.oktobra u 12h kada ce biti  organzovan i kulturno - zabavni  hepening kojim će se akciji pridružiti i naši poznati estradni umjetnici, glumci, zvijezde dječije muzike ... koji će na taj način dati svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji.
Ovom akcijom zelimo pokazati, da se, i malom pažnjom i humanim gestom društveno odgovornih kompanija, a i samih građana sa jedne, i saradnjom NVO sektora i državnih institucija, s druge strane, uz učešće medija, javnih ličnosti i ostalih aktera društva, može umnogome doprinijeti jačanju građanske odgovornosti  i  brizi o drugome.
Takođe, želimo promovisati volonterski rad kao vid slobodne aktivnosti, u cilju doprinosa zajednici u kojoj živimo, budući da u realizaciji ove manifestacije, učestvuje veliki  broj  ljudi na dobrovoljnoj osnovi.

slika001slika002slika003slika004

Video galerija

Audio

Najave desavanja

heart

...

 

 


Banner

President Obama volunteers



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Akcija "Podari radost"



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

User menu