Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
banner
banner
banner
banner

Apel za usluge

Rad Banke hrane Podgorica takođe možete podržati doniranjem: OPREME   kompjutera, štampača, kopir mašine, faks mašine, prevoznog sredstva - kombi, viljuškari, palete, kartoni, kutije... ili USLUGA   ustupanjem poslovnog i skladišnog prostora, uslugama transporta, promocije akcija, štampanja materijala, saveta i konsultacija itd.
Read more: %s

Lista namirnica

• Hljeb, pecivo, brašno i ostali proizvodi od žitarica • Ulje, šećer, so, sirće, začini • Supa u kesici • Krompir-pire (instant) • Konzervirana hrana • Pirinač, tjestenina, pahuljice • Suhomesnati proizvodi • Sardine, paštete, mesni narezak • Pasulj (suvi) • Konzervirano povrće • Cvekla,…
Read more: %s

Apel za sponzorstvo

Banci hrane Podgorica su neophodna finansijska sredstva za funkcionisanje tj. za pokrivanje troškova poslovanja: plaćanje operativnih troškova (telefona, struje itd.), zakupa poslovnog i skladišnog prostora, zarade zaposlenih, nabavku transportnog vozila itd. Ovim putem apelujemo na pojedince, institucije i kompanije da podrže ovaj humanitarni projekat od…
Read more: %s

Apel za donacije

Banka hrane – Podgorica prikuplja namirnice od:- preduzeća iz prehrambenog sektora- neprehrambrenog sektora: kompanija, agencija, preduzeća, poslovnih banaka itd. koje  namirnice kupuju u maloprodajnim objektima i doniraju ih Banci hrane Podgorica- potrošača koji ih doniraju tokom akcija organizovanih u megamarketima- trgovinskih lanaca čiji prehrambreni proizvodi…
Read more: %s
YOU ARE HERE Home Akcije
Saopštenja

PDFPrintE-mail

Thursday, 01 December 2011 00:00

slika002Donacija Udruženju roditelja i djece "Rastimo zajedno" u saradnji sa "Atlas" televizijom koja realizuje kviz "Volim Crnu Goru"

Humanitarna fondacija „Banka Hrane“ u saradnji sa ekipom iz „Atlas“ televizije koja realizuje kviz „Volim Crnu Goru“ na čelu sa voditeljem Božom Bulatovićem donirala je oko 250 kg osnovnih životnih namirnica Udruženju roditelja djece i omladine „Rastimo zajedno“ iz Podgorice koje ukupno broji 96 članova.

Raduje nas da svakim danom raste broj onih koji prepoznaju misiju Banke Hrane i pokazuju društvenu odgovornost prema marginalizovanim grupama. Ovog puta su učesnici kviza „Volim Crnu Goru“ pokazali da zaista vole Crnu Goru, solidarišući se sa najugroženijima i kroz ovaj human gest prikupljanja sredstava koja su upotrebljena za kupovinu osnovnih životnih namirnica, a koje su uz pomoć Banke Hrane donirane udruženju „Rastimo zajedno“, dali primjer kako zajedno građani, NVO i mediji mogu da doprinesu smanjenju siromaštva, kao jednom od značajnih problema u Crnoj Gori.

Read more...

 

PDFPrintE-mail

Friday, 25 November 2011 00:00

slika001Donacija Udruženju raseljenih Roma i Egipćana sa Kosmeta u Crnoj Gori

Humanitarna fondacija „Banka Hrane“ Podgorica je u saradnji sa firmom Bar-Kod kao donatorom, obezbijedila i distribuirala oko 450kg hrane (242kg kolutova od luka i hljeba i 152kg integralne riže) Udruženju raseljenih Roma i Egipćana sa Kosmeta u Crnoj Gori koji su nastanjeni u Podgorici.

Uz ovu donaciju, takođe je uručeno 60kg kivija, što je privatna donacija g-đe Marine Ćetković sa imanja Beri.

Ovo je druga akcija Banke Hrane koja je namjenjena raseljenim Romima i Egipćanima sa Kosmeta, koji na svega par km od centra Podgorice žive na rubu egzistencije u vrlo neuslovnim barakama. Takođe se i suočavaju sa problemom rješavanja pitanja statusa u Crnoj Gori. Udruženje koje je pomogla Banka Hrane broji nešto više od 150 porodica, što znači da preko hiljadu osoba živi u uslovima nedostojnim čovjeka.

Read more...

 
 

PDFPrintE-mail

Friday, 21 October 2011 00:00

slika004Raspodjela donirane hrane prikupljene u akciji "Podgorica sjeveru Crne Gore"

Fondacija Banka Hrane je povodom Svetskog dana borbe protiv siroma štva organizovala veliku humanitarnu akciju pod nazivom “Podgorica sjeveru Crne Gore” u kojoj je prikupljeno preko 11 tona hrane uz pomoć društveno odgovornih kompanija, državnih institucija i humanih građana.

Nažalost obzirom da zvanični podaci Monstata i UNDP-ja su ukazivali da je sjeverni region Crne Gore čak tri puta siromašniji u odnosu na centralni dio, pa je to i bio razlog što smo ovu akciju namjenili građanima sjevera, kojima je ova vrsta pomoći u hrani potrebna, tako da su danas volonteri Banke hrane donaciju prikupljenu u akciji “Podgorica sjeveru Crne Gore” dostavili najugroženijim porodicama iz Bijelog Polja, Berana i Pljevalja. Donacija je pokrila po dvesta porodica koje su centri za socijalni rad iz ovih opštna evidentrali kao najsiromašnije. Sve porodice iz ove kategorije su od Banke hrane dobile pakete hrane u prosjeku od po 8 kg težine sa nekim od osnovnih životnih namirnica i po 10 kg krompira.

Read more...

 
 

PDFPrintE-mail

Monday, 17 October 2011 00:00

slika007Uspješno završena Velika humanitarna akcija "Podgorica sjeveru Crne Gore"

Fondacija Banka Hrane Podgorica želi da informiše javnost da se u velikoj humanitarnoj akciji povodom Svjetskog dana borbe protiv siromaštva koja se od 14-16. oktobra održala u šoping molu Mall of Montenegro pod nazivom „Podgorica sjeveru Crne Gore“ sakupljeno je više od 11 tona hrane, od toga su firme donatori, djeca iz osnovnih škola u Podgorici, građani koji su se javljali na, za tu svrhu, specijalno otvorenu telefonsku liniju kod kompanije Telenor, kao i građani koji su donaciju direktno dostavili volonterima Banke Hrane sakupili više od 5 tona uglavnom konzervirane hrane i osnovnih životnih namirnica, a Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja je doniralo 6 tona krompira. Volonteri Banke Hrane zajedno sa volonterima Crvenog krsta, uspjeli su da naprave 600 paketa osnovnih životnih namirnica, prosječne težine 8 kg koji će u četvrtak zajedno sa po 10kg krompira biti distribuirani preko Centara za socijalni rad u Beranama, Pljevljima i Bijelom Polju i uručeni socijalno najugroženijim porodicama, za njih po 200 koje su centri iz ova tri grada odabrali kao najsiromašnije.

http://www.vijesti.me/vijesti/volonteri-banke-hrane-pomogli-600-porodica-sjeveru-crne-gore-clanak-42602

Read more...

 
 

PDFPrintE-mail

Friday, 14 October 2011 00:00

slika001Prvi dan Velike humanitarne akcije "Podgorica sjeveru Crne Gore"

Danas je u organizaciji Humanitarne Fondacije Banka Hrane u poslovnom centru Mall of Montenegro u Podgorici počela humanitarna akcija Podgorica sjeveru Crne Gore koja se organizuje povodom Svjetskog dana borbe protiv gladi (16.oktobar) i siromaštva (17.oktobar).
Akcija je regionalnog karaktera i organizuje se istovremeno u zemljama u regionu u kojima funkcionišu Banka hrane. Organizuje je veliki broj volontera sa ciljem promovisanja gradjanske solidarnosti i društvene odgovornosti, kao i volonterskog rada budući da je 2011.godina proglašena  Evropskom godinom volonterizma. Akcija traje od 14 do 16. Oktobra kada će donirana hrana biti prepakovana i proslijedjena Centrima za socijalni rad u Bijelom Polju, Beranama i Pljevljima, čija je nadležnost dalja distribucija namirnica i odabir prioritetnih korisnika. Hrana je namjenjena matarijalno ugroženim porodicama iz tri najveće opštine na sjeveru.

Read more...

 
 

Page 141 of 145

Video galerija

Audio

Najave desavanja

heart

...

 

 


Banner

President Obama volunteers



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Akcija "Podari radost"



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

User menu