Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
banner
banner
banner
banner

Apel za usluge

Rad Banke hrane Podgorica takođe možete podržati doniranjem: OPREME   kompjutera, štampača, kopir mašine, faks mašine, prevoznog sredstva - kombi, viljuškari, palete, kartoni, kutije... ili USLUGA   ustupanjem poslovnog i skladišnog prostora, uslugama transporta, promocije akcija, štampanja materijala, saveta i konsultacija itd.
Read more: %s

Lista namirnica

• Hljeb, pecivo, brašno i ostali proizvodi od žitarica • Ulje, šećer, so, sirće, začini • Supa u kesici • Krompir-pire (instant) • Konzervirana hrana • Pirinač, tjestenina, pahuljice • Suhomesnati proizvodi • Sardine, paštete, mesni narezak • Pasulj (suvi) • Konzervirano povrće • Cvekla,…
Read more: %s

Apel za sponzorstvo

Banci hrane Podgorica su neophodna finansijska sredstva za funkcionisanje tj. za pokrivanje troškova poslovanja: plaćanje operativnih troškova (telefona, struje itd.), zakupa poslovnog i skladišnog prostora, zarade zaposlenih, nabavku transportnog vozila itd. Ovim putem apelujemo na pojedince, institucije i kompanije da podrže ovaj humanitarni projekat od…
Read more: %s

Apel za donacije

Banka hrane – Podgorica prikuplja namirnice od:- preduzeća iz prehrambenog sektora- neprehrambrenog sektora: kompanija, agencija, preduzeća, poslovnih banaka itd. koje  namirnice kupuju u maloprodajnim objektima i doniraju ih Banci hrane Podgorica- potrošača koji ih doniraju tokom akcija organizovanih u megamarketima- trgovinskih lanaca čiji prehrambreni proizvodi…
Read more: %s
YOU ARE HERE Home Akcije
Saopštenja

PDFPrintE-mail

Tuesday, 10 July 2012 12:24

slika002Donacija NARDOS-u Podgorica, NVO-u Zračak nade iz Pljevalja i  Prvom udruženju roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama- Podgorica

Dana  04.07.2012g. izvrsena je podjela donacije u vidu osnovnih prehrambenih  namjernica za 41 porodicu clanove Nacionalne asocijacije roditelja djece I omladine sa smetnjama u razvoju CG sa sjedistem u Podgorici,ukupno oko 600kg.Zahvaljujuci donatorima  Banka hrane CG I Delhaize Montenegro  podjeljeno je 33 paketa sa namjernicama NVO Zracak Nade iz Pljevalja I 8 paketa za Prvo udruzenje roditelja djece I omladine sa posebnim potrebama-Podgorica.Ovom se prilikom od srca zahvaljujemo postovanim donatorima.

{fshare}

Read more...

 

PDFPrintE-mail

Tuesday, 10 July 2012 11:49

slika008“Sweets for your sweet smile”

Americki Savjet za međunarodno obrazovanje je u saradnji sa Fondacijom Banka Hrane realizovao projekat “Sweets for your sweet smile” (Slatkiš za sladak osmjeh) povodom 4. jula – dana nezavisnosti Sjedinjenih američkih država.

U okviru projekta studenti alumnisti ASMYLE programa i dobitnici stipendije UGRAD koji će narednih godinu dana provesti na školovanju u SAD-u, su zajedno sa volonterima Banke hrane pravili i dekorisali paketiće sa kolačima za djecu iz izbegličkog kampa u Podgorici. Paketiće je dobilo 65-oro mališana.

Takođe je za njih petnaestoro organizovana radionica u Američkom uglu gdje su im volonteri kroz igru i zabavu predstavili kulturne razlike između naše zemlje i SAD-a i upoznali ih sa misijom Banke hrane i njenim humanitarnim aktivnostima, kao i značaju volonterizma. Mališanima je Banka hrane priredila iznenađenje i uručila im poklone u vidu torti sa likovima crtanih junaka što je naišlo na opšte zadovoljstvo i radost, jer smo uspjeli da im izmamimo osmjeh što je i bio jedan od ciljeva ovog projekta.

{fshare}

Read more...

 
 

PDFPrintE-mail

Monday, 02 July 2012 06:26

slika002"Nedelja solidarnosti" sa Societe Generale Montenegro

Banka hrane Crne Gore je u saradnji sa zaposlenima u Societe Generale Montenegro banci u tzv. "nedelji solidarnosti" koju ove banke tradicionalno obelježavaju svuda u regionu, sakupila preko 600kg osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu. Donacija je ditribuirana Udruženju oboljelih od skleroze multipleks. Pakete hrane dobili su socijalno najugroženiji članovi ovog udruženja iz Podgorice, Berana, Bijelog Polja, Rožaja, Nikšića, Ulcinja i Herceg Novog.
Ovo je primjer kako zajedno oni koji imaju sluha za solidarnost i brigu o slabijima, zajedno sa NVO sektorom se može pomoći i makar na kratko ublažiti teška svakodnevica onih, koji osim toga što su oboljeli su i materijalno ugroženi.

{fshare}

Read more...

 
 

PDFPrintE-mail

Friday, 22 June 2012 06:36

slika007Donacija Romima i Egipćanima

Banka hrane Crne Gore je uz pomoć kompanije Nall Internetional obezbijedila 60 higijenskih paketa (sredstva za ličnu higijenu) djeci Romima i Egipćanima koji će u okviru Servisa inkluzivnog obrazovanja pohađati pripremu za polazak u školu u vrtićima u Podgorici i Nikšiću. Takođe smo zahvaljujući kompaniji Barkod im obezbijedili i donaciju od 480kg kolača-tulumbi, da im ovaj novi početak započne „slatko“ i da ih ohrabrinmo, da znaju da ima društveno odgovornih kompanija koje vode računa i ovoj populaciji kako bi se lakše integrisala u naše društvo, jer svi imaju pravo na obrazovanje, pa i ova djeca iako žive u vrlo teškim materijalnim uslovima.

Fondacija Banka hrane u kontinuiteteu vodi računa o našim najugroženijim sugrađanima pa smo ovaj mjesec zahvaljujući zapolenima u banci Societe Generale Montenegro koji su u „sedmici solidarnosti“ sakupljali hranu za najugroženiji, kao i društveno odgovornom poslovanju  kompanije Expokomerc uspjeli da distribuiramo više od tonu hrane i na taj način ublažimo, makar na kratko njihov težak položaj.

{fshare}

Read more...

 
 

PDFPrintE-mail

Monday, 04 June 2012 10:45

slika002U maju mjesecu donirano 1.5t hrane

Znajući da veliki broj građana Crne Gore živi u siromaštvu bez mogućnosti da obezbijede sebi i svojoj porodici niti jedan normalan obrok dnevno, Banka hrane Crne Gore u kontinuitetu nastavlja svoje aktivnosti raspodjele hrane ovim kategorijama stanovništva.
U maju mjesecu zahvaljujući prijateljima Banke hrane kompanijama Delhaize Montenegro i Barkodu, Atlas televiziji i emisiji Volim Crnu Goru, te kompaniji TIM Commerc distrbuirana je tona i po hrane.
Hranu je dobila „Humanitarna familija“ iz Bara koja omogućava djeci sa smetnjama u razvoju da provedu na moru u kući ovih humanista ljetnji odmor, jer ova djeca i njihovi roditelji nijesu materijalno sposobni da sebi to sami priušte. Takođe smo obradovali donaciom djecu iz Centra za djecu i mlade „Ljubović“ iz Podgorice. Pomoć u hrani je dobila i jedna porodica iz Nikšića koja se nalazi u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji na zahtjev Centra za bezbjedonosna, sociološka i kriminološka istraživanja Crne Gore „Defendologija“,  kao i 30 najugroženijih porodica sa područja opštine Plav, čiji nam je spisak obezbijedio plavski Centar za socijalni rad.
Zahvaljujući kompaniji TIM Commerc, koja po prvi put sarađuje sa Bankom hrane uspjeli smo da pomognemo i korisnicima narodne kuhinje pri Hramu Hristovog vakrsenja i udruženju Roma i Egipćana raseljenih sa Kosova.

{fshare}

Read more...

 
 

Page 136 of 145

Video galerija

Audio

Najave desavanja

heart

...

 

 


Banner

President Obama volunteers



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Akcija "Podari radost"



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

User menu