Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
banner
banner
banner
banner

Apel za usluge

Rad Banke hrane Podgorica takođe možete podržati doniranjem: OPREME   kompjutera, štampača, kopir mašine, faks mašine, prevoznog sredstva - kombi, viljuškari, palete, kartoni, kutije... ili USLUGA   ustupanjem poslovnog i skladišnog prostora, uslugama transporta, promocije akcija, štampanja materijala, saveta i konsultacija itd.
Read more: %s

Lista namirnica

• Hljeb, pecivo, brašno i ostali proizvodi od žitarica • Ulje, šećer, so, sirće, začini • Supa u kesici • Krompir-pire (instant) • Konzervirana hrana • Pirinač, tjestenina, pahuljice • Suhomesnati proizvodi • Sardine, paštete, mesni narezak • Pasulj (suvi) • Konzervirano povrće • Cvekla,…
Read more: %s

Apel za sponzorstvo

Banci hrane Podgorica su neophodna finansijska sredstva za funkcionisanje tj. za pokrivanje troškova poslovanja: plaćanje operativnih troškova (telefona, struje itd.), zakupa poslovnog i skladišnog prostora, zarade zaposlenih, nabavku transportnog vozila itd. Ovim putem apelujemo na pojedince, institucije i kompanije da podrže ovaj humanitarni projekat od…
Read more: %s

Apel za donacije

Banka hrane – Podgorica prikuplja namirnice od:- preduzeća iz prehrambenog sektora- neprehrambrenog sektora: kompanija, agencija, preduzeća, poslovnih banaka itd. koje  namirnice kupuju u maloprodajnim objektima i doniraju ih Banci hrane Podgorica- potrošača koji ih doniraju tokom akcija organizovanih u megamarketima- trgovinskih lanaca čiji prehrambreni proizvodi…
Read more: %s
YOU ARE HERE Home Akcije
Saopštenja

PDFPrintE-mail

marinamed 2Vladine mjere štednje ugrožavaju egzistenciju stanovništva Crne Gore

Samo političar koji nema nikakav uvid u dramu preživljavanja polovine stanovništva Crne Gore, može izjaviti da nove mjere Vlade koje će dovesti do poskupljenja roba i usluga i ukidanja naknade za majke, neče značajno ugroziti standard stanovništa.

Banka hrane se svakodnevno suočava sa galopirajućim siromaštvom koje kuca na vrata svake druge porodice u Crnoj Gori. Ministar izgleda ne zna, da u jednoj prosječnoj crnogorskoj porodici živi 3.8 članova , i da je u njoj zaposlen 1,2 član. Mozda Ministar Radunovič ne zna da vjerovatno , preko 52% zaposlenih prima zaradu od oko 250 eur i da se u današnjoj Crnoj Gori polovina stanovništva nalazi ispod ili vrlo blizu linije apsolutnog siromaštva. Svako poskupljenje koje povecava troškove ovih porodica. bilo ono i na nivou od oko 10 Eur mjesečno, može vise hiljada gradjana Crne Gore da gurne ispod linije apsolutnog siromaštva iz kojeg se teško izlazi.

Mi iz Banke hrane svakodnevno gledamo majke koje nemaju novca da prehrane djecu i plate prispjele račune a posebno racune za struju , pa je 200.000 porodica dužno prosjecno 600 eur za struju. Povečanje računa za struju zbog placanja subvencija sinu i kumovima porodice Djukanovič ili zbog povevanja PDV , znači nastavak agonije 200.000 porodica u Crnoj Gori. Povečanje cijena vode, prevoza, odvoza smeča dramatično pogoršavaju standard polovine stanovništva koji žive od oko 250 eur primanja.

Read more...

 

PDFPrintE-mail

igorradulovic 2Paket Banke hrane za porodicu Igora Radulovića iz Nikšića

"Sistemska” greška ukinula socijalu

-Četvoročlana porodica Nikšićanina Igora Radulovića, koji je invalid, od maja nema nikakvih primanja, a do tada bili su korisnici materijalnog obezbje-đenja porodice koje je iznosilo 150 eura mjesečno. Radulović je 2004. godine ostao bez lijeve šake, zbog čega nije u mogućnosti da radi i privrjeđuje svojoj porodici u kojoj je dvoje maloljetne djece o koji-ma brigu vodi njegova supruga. Žive u iznajmljenoj staroj kuću u selu Šume, a objekat je maltene u fazi urušavanja. Problemi su, istakao je Radulović, nastali prije dva mjeseca kada je iz Centra za socijalni rad dobio rješenje u kom ga obavještavaju da će MOP primiti još za april, a da bi ga ubuduće imao mora nanovo dostaviti svu dokumentaciju. Pri isteku svakog rješenja o MOP-u iz Centra za socijalni rad Nikšić bi me obavijestili da treba dostaviti novu kako bih nastavio sa primanjem. To sam uvijek uredno uradio i u rješenjima bi mi pisalo da sam radno nesposoban. Međutim, u poslednjem te rečenice nema, što je rezultiralo da nam se ukine primanje, a da me pri tom niko iz Centra nije obavijestio ili upozorio da mi nedostaje neki dokument, ispričao je Radulović. U Centru su mu pojasnili, istakao je on, da mu u dokumentaciji fali papir o „radnoj nesposobnosti”, a u proteklim godinama toj ustanovi zarad produže-nja prava na MOP uvijek je dostavljao istu papirologiju. Predočeno mu je i, rekao je Radulović, da se „zakoni mijenjaju, kao i sistemi rada”, te da je trebao sam da se interesuje o tome, a pravo na MOP mo-že ostvariti nakon isteka tri mjeseca.

Read more...

 
 

PDFPrintE-mail

ucenici 2Usrečili smo mališane

Zahvalnica O.Š.BOŽIDAR VUKOVIĆ PODGORIČANIN. Povodom uspjesnog zavrsetka školske godine BANKA HRANE CRNE GORE je nagradila ucenike nase skole. Ucenici, kao i kolektiv škole B.V.Podgoricanin zahvaljuju se na divnoj saradnji koja traje godinama unazad. Donacija se sastojala od Manner napolitanke 25g - 4,800 kom 7 Days Bake Rolls - Pizzeti (sa sirom) - 1,800 kom

 
 

PDFPrintE-mail

zoricas 2

Čitav dan sakuplja prazne konzerve za 50 centi

Šezdeset šestogodišnja Zorica Spasic živi u jednoj sobi na Koniku, bez ikakvih prihoda. Izdržava se sakupljajući odbačene konzerve po kontejnerima. Čitav dan ide po smetlištima , da bi sakupila kesu konzervi za koju dobije na Otpadu 50 ili 60 centi . Nekada je u Đakovici živjela normalno , odakle je 1999. godine za vrijeme rata, jedva izvukla živu glavu i došla u Crnu Goru bez ičega.Djeca su stvorila svoje porodice , žive teško pa ne mogu pomoči. Nema uvijek konzervi koje bi mogla sakupiti i nešto zaraditi.Ranije je sakupljala staro željezo, sada ga teško nalazi. Zorica je korisnik je obroka koji dijeli Narodna kuhinja pri Sabornom hramu u Podgorici. Kaže da je zadovoljna njihovom pomoći, ali da to nije dovoljno . Živi više gidina bez struje zbog nagomilanih raćuna koje ne može platiti.

- Prije 9 godina mi je umro suprug. Nijesam imala novca, a ni gdje da sahranim muža, pa je šest dana mrtav ležao u krevetu u ovoj sobi dok nije počeo da se raspada i zaudara. Nijesu mi dozvolili da ga sahranim u groblju u Zagoriču. Komšije su se žalile da se iz moje sobe širi nepodnošljiv zadah, ali šta sam mogla da uradim – priča sa suzama u očima ova krhka i slomljena žena, dodajući da su ga potom, sakupljajući novac za kovčeg i gorivo stavili u limeni sanduk i zavarili.

Zoričin muž je sahranjen na Cetinju. Jedva su sakupili novac za gorivo da povezu kovčeg do prijestonice.

- Eto kakav pakao sam preživjela i čega sam se sve nagledala, ali mi je najgori strah. Plašim se da će se i meni isto desiti što i mom mužu, da neće imati gdje da me sahrane – isprekidanim glasom zaključuje Zorica.

 
 

PDFPrintE-mail

spasici003Spas sa Spasiće

Devetočlanu porodicu Velimira Spasića , koja živi na Koniku, u izbjegličkom naselju (od 1999.god. kada su usled ratnih dešavanja došli u Crnu Goru ) posjetila je juče Banka hrane i Dobrotvorni fond " Čovjekoljublje".

Banka hrane, uručila je paket sa osnovnim životnim namirnicama, sredstvima za higijenu , bebi hranu i pelene , za ovu porodicu kao i mnogo puta ranije. Narodna kuhinja pri Hramu Hristovog Vaskrenja svakodnevno snabdijeva porodicu Spasič sa kuvanim obrocima za sve članove domaćinstva. Oni su Spasićima največa podrška kada je svakodnevna borba za preživljavanje u pitanju. Ova porodica se izdržava od svega 180 eura socijalne pomoći. Među sedmoro djece rastu i dvije bebe koje 6.juna pune godinu dana.. Sa 7 mjeseci bebe su bile teške svega 4.5 kg. Nekoliko puta do sada su hospitalizovane jer su neuhranjene.

-Oko 200 eura nam treba za ,,bebilak”, ali pošto nemamo toliko novca, dajemo im obično kravlje mlijeko sa 2,8 odsto mlječne masti i od tog mlijeka im je loše – kaže Spasićeva , dodajući da zbog siromaštva nema drugog načina da ih prehrani. Jedna od beba je prekjuče izašla iz bolnice .Bila je hospitalizovana zbog komišiona . Majka nema toplomjer da izmjeri temperaturu bebi pa nije bila svjesna ogromno visoke temperature koju je imala kćerkica i pravovremeno je povela u bolnicu. Sada bi trebala češce da vodi kčerkice u bolnicu. Na pregled glave jer se ne zna da li je visoka temperatura ostavila posledice i na fizikalnu terapiju zbog stimulacije kostiju.

Read more...

 
 

Page 8 of 145

Video galerija

Audio

Najave desavanja

heart

...

 

 


Banner

President Obama volunteersGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Akcija "Podari radost"Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

User menu