Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
banner
banner
banner
banner

Apel za usluge

Rad Banke hrane Podgorica takođe možete podržati doniranjem: OPREME   kompjutera, štampača, kopir mašine, faks mašine, prevoznog sredstva - kombi, viljuškari, palete, kartoni, kutije... ili USLUGA   ustupanjem poslovnog i skladišnog prostora, uslugama transporta, promocije akcija, štampanja materijala, saveta i konsultacija itd.
Read more: %s

Lista namirnica

• Hljeb, pecivo, brašno i ostali proizvodi od žitarica • Ulje, šećer, so, sirće, začini • Supa u kesici • Krompir-pire (instant) • Konzervirana hrana • Pirinač, tjestenina, pahuljice • Suhomesnati proizvodi • Sardine, paštete, mesni narezak • Pasulj (suvi) • Konzervirano povrće • Cvekla,…
Read more: %s

Apel za sponzorstvo

Banci hrane Podgorica su neophodna finansijska sredstva za funkcionisanje tj. za pokrivanje troškova poslovanja: plaćanje operativnih troškova (telefona, struje itd.), zakupa poslovnog i skladišnog prostora, zarade zaposlenih, nabavku transportnog vozila itd. Ovim putem apelujemo na pojedince, institucije i kompanije da podrže ovaj humanitarni projekat od…
Read more: %s

Apel za donacije

Banka hrane – Podgorica prikuplja namirnice od:- preduzeća iz prehrambenog sektora- neprehrambrenog sektora: kompanija, agencija, preduzeća, poslovnih banaka itd. koje  namirnice kupuju u maloprodajnim objektima i doniraju ih Banci hrane Podgorica- potrošača koji ih doniraju tokom akcija organizovanih u megamarketima- trgovinskih lanaca čiji prehrambreni proizvodi…
Read more: %s
YOU ARE HERE Home Akcije
Saopštenja

PDFPrintE-mail

radojica001Da li se nadležni igraju sa životom bolesnog oca Radojice i njegovog sina Nenada? 

Banka hrane je pokrenula humanitarnu akciju za pomoc ocu i sinu iz Nikšića. Zahvaljujući medijima a prvenstveno TV Vijesti izvršili smo javni pritisak i Nikolići su dobili smještaj od Centra za socijalni rad. Kako tvrdi Radojica sada žele da ih isele..

http://www.vijesti.me/vijesti/dolazili-pred-izbore-iz-socijalnog-mi-prijete-da-ce-nas-izbaciti-iz-stana-945490

http://www.vijesti.me/vijesti/radojica-i-nenad-dobili-stan-u-niksicu-860152

http://www.vijesti.me/tv/mali-nenad-slavi-rodendan-ako-ga-se-neko-sjeti-komsinica-napravi-kolac-i-dadne-mi-860121

 

 

PDFPrintE-mail

asanovic001Neophodna pomoć devetočlanoj porodici Asanović

Porodica Asanović, živi u jako teškim uslovima u Podgoričkom naselju Konik. U ovoj mnogobrojnoj porodici živi 6 djece. Petoro djece pohađa školu " Božidar Vuković Podgoričanin " i upravo je osoblje ove škole upoznalo Banku hrane Crne Gore sa problemima ove porodice. Djeca ne dolaze redovno u školu jer, po njihovim riječima nemaju šta da obuku. Djeca su uzrasta : Amir 14 god, Fatima 11, Aldina 9, Aldin 8, Merima 6 i Ajdar 3. Nose obucu br: 38,37,36,32,30,25.

Škola je molila da Banka hrane pomogne i upozna javnost i humane ljude da ovaj problem zajedno riješimo. Sa porodicom živi i stara baka. Uslovi u kojima žive su jako loši , krov baraka samo što se nije urušio. Ova porodica živi od 180 eura koliko iznosi socijalna pomoć i dječiji dodatak. Fadilj je radio u Komunalnom preduzeću 12 .5 godina ali nema upisan radni staž. Oba roditelja tvrde da su nesposobni za rad i te informacije potkrepljuju medicinskom dokumentacijom. Ipak Fadilj kada god nadje bilo.kakvog posla privatno radi da bi barem malo pomogao porodici. Dug za struju im je preko 1.500 eura i zbog toga im je ona isključena. Nemaju krevete pa spavaju na podu , na sundjerima. Svaka vrsta pomoći bi značila ovoj porodici.

Read more...

 
 

PDFPrintE-mail

udruzenjemm 2Tako malo za sreću treba

Riječi predsjednice Udruženja Marine Milič

"Veliko HVALA prije svega sto ste nas se sjetili u ovoj opstoj nemaštini i naravno na donaciji"

NVO,,Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama-Ljepša budućnost Berane” je dobilo od Banke hrane donaciju :

Musli čoko lješnik - 110 kom, Musli brusnica-bundeva - 294 kom, Colussi Integralni dvopek - 500 kom, Colussi klasični dvopek - 700 kom

Sreča je naša što smo obradovali članove Udruženja

 
 

PDFPrintE-mail

brankar002Podgoričanka Branka Rakočević živi u teškim uslovima

Invalidu ne daju pomoć

Podgoričanka Branka Rakočević od 2014. godine brojnim žalbama, dopisima i molbama pokušava da se izbori za socijalnu pomoć, koju joj je država ukinula prije tri godine iako je stoprocentni invalid i teško oboljela. Imala je čak četiri operacije zbog karcinoma, a dijagnostifikovana joj je i osteoporoza. Zbog problema sa di-sanjem, na aparatu za kiseonik dnevno mora provesti i do 16 sati. Rakočevićeva, kojoj je „Banka hrane” u saradnji sa „Danom” uručila paket hrane, živi u iznajmljenom stanu, u dugovima je, kaže, „do guše”, a u službama čija je nadležnost da joj pomognu nerijetko joj umjesto odgovora na zahtjeve sugerišu da napusti kancelariju i da joj se ne može pomoći.

– Od 1991. godine do 2014. primala sam socijalnu pomoć. Međutim, poslije toga su je ukinuli. Prvo su me prevarili za stan jer me je kao socijalni slučaj sledovalo rješavanje stambenog pitanja, pošto sam na rang listi imala najviše bodova. U stvari, trebalo je da zbog zdravstvenog stanja imam najviše bodova, ali su mi u Centru za socijalni rad izdavali potvrde da sam socijalnu pomoć primala svega par godina. I uprkos tome što sam imala sva rješenja od 1991. godine i priložila ih, to mi nije pomoglo.

Read more...

 
 

PDFPrintE-mail

dijanag001Pomoć za samohranu majku Dijanu Gojković

Kad dobije novac odmah plaća struju. Zabrinuta za budućnost trogodišnjeg sina

Samohrana majka Dijana Gojković iz Nikšića sa 98 eura materijalnog obezbjeđenja porodice teško uspijeva da preživi sa trogodišnjim sinom. Njima je neophodna pomoć svake vrste, a težak život dodatno usložnjava njeno zdravstveno stanje kao i činjenica što od primanja svakog mjeseca mora za stanarinu izdvojiti 70 eura. Banka hrane im je donirala paket sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima koji če im pomoći da makar za neko vrijeme ne brinu za hranu i higijenu. Zabrinuta sam i uplašena jer je moje zdravstveno stanje svakog dana gore. Ima perioda kada teško mogu ustati iz kreveta, a djetetu se mora posvetiti pažnja, spremiti hrana.

Sreća pa nije zahtjevno dijete i nekako smo zajednički navikli da se borimo sa nedaćama koje nas snalaze, ispričala je Dijana.

Read more...

 
 

Page 7 of 145

Video galerija

Audio

Najave desavanja

heart

...

 

 


Banner

President Obama volunteers



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Akcija "Podari radost"



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

User menu