Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
banner
banner
banner
banner

Apel za usluge

Rad Banke hrane Podgorica takođe možete podržati doniranjem: OPREME   kompjutera, štampača, kopir mašine, faks mašine, prevoznog sredstva - kombi, viljuškari, palete, kartoni, kutije... ili USLUGA   ustupanjem poslovnog i skladišnog prostora, uslugama transporta, promocije akcija, štampanja materijala, saveta i konsultacija itd.
Read more: %s

Lista namirnica

• Hljeb, pecivo, brašno i ostali proizvodi od žitarica • Ulje, šećer, so, sirće, začini • Supa u kesici • Krompir-pire (instant) • Konzervirana hrana • Pirinač, tjestenina, pahuljice • Suhomesnati proizvodi • Sardine, paštete, mesni narezak • Pasulj (suvi) • Konzervirano povrće • Cvekla,…
Read more: %s

Apel za sponzorstvo

Banci hrane Podgorica su neophodna finansijska sredstva za funkcionisanje tj. za pokrivanje troškova poslovanja: plaćanje operativnih troškova (telefona, struje itd.), zakupa poslovnog i skladišnog prostora, zarade zaposlenih, nabavku transportnog vozila itd. Ovim putem apelujemo na pojedince, institucije i kompanije da podrže ovaj humanitarni projekat od…
Read more: %s

Apel za donacije

Banka hrane – Podgorica prikuplja namirnice od:- preduzeća iz prehrambenog sektora- neprehrambrenog sektora: kompanija, agencija, preduzeća, poslovnih banaka itd. koje  namirnice kupuju u maloprodajnim objektima i doniraju ih Banci hrane Podgorica- potrošača koji ih doniraju tokom akcija organizovanih u megamarketima- trgovinskih lanaca čiji prehrambreni proizvodi…
Read more: %s
YOU ARE HERE Home Akcije Pomoć za samohranu majku Dijanu Gojković

PDFPrintE-mail

dijanag001Pomoć za samohranu majku Dijanu Gojković

Kad dobije novac odmah plaća struju. Zabrinuta za budućnost trogodišnjeg sina

Samohrana majka Dijana Gojković iz Nikšića sa 98 eura materijalnog obezbjeđenja porodice teško uspijeva da preživi sa trogodišnjim sinom. Njima je neophodna pomoć svake vrste, a težak život dodatno usložnjava njeno zdravstveno stanje kao i činjenica što od primanja svakog mjeseca mora za stanarinu izdvojiti 70 eura. Banka hrane im je donirala paket sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima koji če im pomoći da makar za neko vrijeme ne brinu za hranu i higijenu. Zabrinuta sam i uplašena jer je moje zdravstveno stanje svakog dana gore. Ima perioda kada teško mogu ustati iz kreveta, a djetetu se mora posvetiti pažnja, spremiti hrana.

Sreća pa nije zahtjevno dijete i nekako smo zajednički navikli da se borimo sa nedaćama koje nas snalaze, ispričala je Dijana.

 

Nakon nedavnog teksta u „Danu” o problemima sa kojima se suočava mlada majka, pomoć im je stigla i iz Manastira Ostrog. Gojković je kazala da su im donirali 100 eura i namirnica u vrijednosti od oko 50 eura. -Novac sam iskoristila kako bih platila dio duga za utrošenu struju. Nije moguće od 38 eura, koliko mi svakog mjeseca ostane od MOP-a obezbijediti ni dovoljno samo hljeba, a kamoli platiti struju i ostale komunalije. Računi su se opet nagomilali, pa smo nanovo u nevolji, rekla je ona. U ranijim godinama, kazala je Dijana, nekako je uspijevala sa Lazarom da preživi. Do njegove treće godine kao samohrana majka od Centra za socijalni rad primala je 260 eura, ali su ta primanja od lani drastično smanjena. -Nakon porođaja dobila sam hormonski poremećaj koji je prouzrokovao niz zdravsvenih problema. Naglo mi se povećala tjelesna težina, imam visok krvni pritisak i dijabetes. Nijesam u mogućnosti da radi, a da nije tako sigurno ne bih dozvolila da ovako živim sa sinom, istakla je Dijana. U iznajmljenom stanu, koji je u prigradskom naselju Kličevo, skromno je i pokućstvo, odnosno imaju samo osnovno. Malom Lazaru, osim dovoljno hrane, neophodna je i odjeća i obuća, ali i igračke koje mu nesebično daju drugari iz komšiluka.

Dijana je naglasila da će se ponovo obratiti nadležnim u Opštini sa molbom da im omoguće stanovanje u nekom od tzv. socijalnih stanova, pa makar i uz zakupninu koja bi bila manja od one koju trenutno plaćaju.

 

Video galerija

Audio

Najave desavanja

heart

...

 

 


Banner

President Obama volunteersGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Akcija "Podari radost"Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

User menu