Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
banner
banner
banner
banner

Apel za usluge

Rad Banke hrane Podgorica takođe možete podržati doniranjem: OPREME   kompjutera, štampača, kopir mašine, faks mašine, prevoznog sredstva - kombi, viljuškari, palete, kartoni, kutije... ili USLUGA   ustupanjem poslovnog i skladišnog prostora, uslugama transporta, promocije akcija, štampanja materijala, saveta i konsultacija itd.
Read more: %s

Lista namirnica

• Hljeb, pecivo, brašno i ostali proizvodi od žitarica • Ulje, šećer, so, sirće, začini • Supa u kesici • Krompir-pire (instant) • Konzervirana hrana • Pirinač, tjestenina, pahuljice • Suhomesnati proizvodi • Sardine, paštete, mesni narezak • Pasulj (suvi) • Konzervirano povrće • Cvekla,…
Read more: %s

Apel za sponzorstvo

Banci hrane Podgorica su neophodna finansijska sredstva za funkcionisanje tj. za pokrivanje troškova poslovanja: plaćanje operativnih troškova (telefona, struje itd.), zakupa poslovnog i skladišnog prostora, zarade zaposlenih, nabavku transportnog vozila itd. Ovim putem apelujemo na pojedince, institucije i kompanije da podrže ovaj humanitarni projekat od…
Read more: %s

Apel za donacije

Banka hrane – Podgorica prikuplja namirnice od:- preduzeća iz prehrambenog sektora- neprehrambrenog sektora: kompanija, agencija, preduzeća, poslovnih banaka itd. koje  namirnice kupuju u maloprodajnim objektima i doniraju ih Banci hrane Podgorica- potrošača koji ih doniraju tokom akcija organizovanih u megamarketima- trgovinskih lanaca čiji prehrambreni proizvodi…
Read more: %s
YOU ARE HERE Home Akcije Paket Banke hrane za porodicu Igora Radulovića iz Nikšića

PDFPrintE-mail

igorradulovic 2Paket Banke hrane za porodicu Igora Radulovića iz Nikšića

"Sistemska” greška ukinula socijalu

-Četvoročlana porodica Nikšićanina Igora Radulovića, koji je invalid, od maja nema nikakvih primanja, a do tada bili su korisnici materijalnog obezbje-đenja porodice koje je iznosilo 150 eura mjesečno. Radulović je 2004. godine ostao bez lijeve šake, zbog čega nije u mogućnosti da radi i privrjeđuje svojoj porodici u kojoj je dvoje maloljetne djece o koji-ma brigu vodi njegova supruga. Žive u iznajmljenoj staroj kuću u selu Šume, a objekat je maltene u fazi urušavanja. Problemi su, istakao je Radulović, nastali prije dva mjeseca kada je iz Centra za socijalni rad dobio rješenje u kom ga obavještavaju da će MOP primiti još za april, a da bi ga ubuduće imao mora nanovo dostaviti svu dokumentaciju. Pri isteku svakog rješenja o MOP-u iz Centra za socijalni rad Nikšić bi me obavijestili da treba dostaviti novu kako bih nastavio sa primanjem. To sam uvijek uredno uradio i u rješenjima bi mi pisalo da sam radno nesposoban. Međutim, u poslednjem te rečenice nema, što je rezultiralo da nam se ukine primanje, a da me pri tom niko iz Centra nije obavijestio ili upozorio da mi nedostaje neki dokument, ispričao je Radulović. U Centru su mu pojasnili, istakao je on, da mu u dokumentaciji fali papir o „radnoj nesposobnosti”, a u proteklim godinama toj ustanovi zarad produže-nja prava na MOP uvijek je dostavljao istu papirologiju. Predočeno mu je i, rekao je Radulović, da se „zakoni mijenjaju, kao i sistemi rada”, te da je trebao sam da se interesuje o tome, a pravo na MOP mo-že ostvariti nakon isteka tri mjeseca.

 

- Pokazao sam ruku i rekao da moja šaka nikada više neće izrasti, ali i to da ne mogu svakog dana iz sela dolaziti u Nikšić kako bih pratio njihove zakonske promjene. Na svaki njihov poziv sam odgovorio, i ne znam zašto me sada nijesu obavijestili, ogorčen je Radulović. Novu dokumentaciju Centru treba da preda u septembru, a do tada, rekao je, porodica će preživljavati od pomoći njegovih roditelja što mu veoma teško pada. Inače, kao invalid nije ostvario niti jedno pravo koje ga sleduje, a obilazeći institucije sistema samo su ga, kako tvrdi, slali od jednih do drugih. Za utvrđivanje procenta invalidnosti zahtjev je Zavodu za zapošljavanje predao decembra prošle godine, ali do danas nije formirana komisija koja bi o tome odlučivala. Radulovići nijesu uspjeli da ostvare ni pravo na tuđu njegu i pomoć za njihovog maloljetnog sina Viktora koji je operisan, a u dokaznom postupku u Centru su „utvrdili“ da dječak ne ispunjava uslove za ta primanja.

Dom bez uslova

Radulovićima je ekipa „Dana“ uručila paket sa namirnicama Banke hrane, kako bi im koliko-toliko olakšali izuzetno tešku situaciju. Objekat u kojem stanuju odavno nije za te namjene.

- Tu smo jer bolje i ovo samo da ne „kaplje“ na glavu. Kuća je građena na tzv. izbi i tavanica se jedva drži. Nije bilo vode, pa sam uspio da sprovedem jedno crijevo kako bi supruga mogla oprati suđe, ali potom vodu skupljamo u kante pa iznosimo napolje jer nema odvoda. Nemamo ni kupatila, ni ma-šinu za pranje veša, pa garderobu svakodnevno nosimo kod roditelja na pranje. Porodica koja nam je ustupila ovu kuća, dala nam je i imanje na kori-šćenje, ali ga ja ne mogu obrađivati pa mi ostaje da nekoga molim, ili da nekome platim za šta nemam mogućnosti, ispričao je Radulović.

 

Video galerija

Audio

Najave desavanja

heart

...

 

 


Banner

President Obama volunteers



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Akcija "Podari radost"



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

User menu