Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
banner
banner
banner
banner

Apel za usluge

Rad Banke hrane Podgorica takođe možete podržati doniranjem: OPREME   kompjutera, štampača, kopir mašine, faks mašine, prevoznog sredstva - kombi, viljuškari, palete, kartoni, kutije... ili USLUGA   ustupanjem poslovnog i skladišnog prostora, uslugama transporta, promocije akcija, štampanja materijala, saveta i konsultacija itd.
Read more: %s

Lista namirnica

• Hljeb, pecivo, brašno i ostali proizvodi od žitarica • Ulje, šećer, so, sirće, začini • Supa u kesici • Krompir-pire (instant) • Konzervirana hrana • Pirinač, tjestenina, pahuljice • Suhomesnati proizvodi • Sardine, paštete, mesni narezak • Pasulj (suvi) • Konzervirano povrće • Cvekla,…
Read more: %s

Apel za sponzorstvo

Banci hrane Podgorica su neophodna finansijska sredstva za funkcionisanje tj. za pokrivanje troškova poslovanja: plaćanje operativnih troškova (telefona, struje itd.), zakupa poslovnog i skladišnog prostora, zarade zaposlenih, nabavku transportnog vozila itd. Ovim putem apelujemo na pojedince, institucije i kompanije da podrže ovaj humanitarni projekat od…
Read more: %s

Apel za donacije

Banka hrane – Podgorica prikuplja namirnice od:- preduzeća iz prehrambenog sektora- neprehrambrenog sektora: kompanija, agencija, preduzeća, poslovnih banaka itd. koje  namirnice kupuju u maloprodajnim objektima i doniraju ih Banci hrane Podgorica- potrošača koji ih doniraju tokom akcija organizovanih u megamarketima- trgovinskih lanaca čiji prehrambreni proizvodi…
Read more: %s
YOU ARE HERE Home Akcije Potrebna je pomoć porodici Vukote Martinovića iz Nikšića

PDFPrintE-mail

vukotaPotrebna je pomoć porodici Vukote Martinovića iz Nikšića

Petoro živi od 60 eura

Martinovići iz Nikšića su jedna od mnogobrojnih u toj opštini kojoj je neophodna materijalna pomoć. U stanu od tridesetak kvadrata Vukota živi sa suprugom, dva maloljetna sina i ocem koji ima 85 godina. Krov nad glavom Martinovići su od Opštine, lokalnog Centra za socijalni rad i posredstvom Udruženja penzionera, dobili septembra prošle godine, a do tada, ispričao je Vukota bili su podstanari, i zakupninu su jedva uspijevali da plaćaju. Iako realativno mladi, Vukota (45) i njegova supruga Božana (33) nikada nijesu dobili priliku za posao, što je i uzrok njihovog izuzetno teškog socijalnog statusa.

– Zbog parčeta zemlje koje je supruga naslijedila od pokojne majke, materijalno obezbijeđenje porodice nam je obustavljeno prije pet mjeseci.

Tih 145 eura nam je značilo mnogo, a sada živimo od penzije moga oca koja je oko 60 eura jer se preko Udruženja penzionera zaduži za hranu, istakao je Martinović. Penzija je smanjena i zbog kredita koji je podigao prošle godine kada su se uselili u stan. Tada je na otplatu kupio šporet na drva i zamrzivač koje njegova porodica nije imala.

 

Suvišno je procjenjivati da je ostatak od oko 60 eura koje sada primaju uopšte i dovoljan za petočalnu porodicu. – Moj otac je prije tri godine imao srčanih tegoba i neophodni su mu ljekovi, a većinu moramo kupiti. Tako, zapravo, skoro sve potrošimo, a preživljavamo jer nam pomaže nikšićki Crveni krst i povremeno Centar za socijalni rad. Dok sam mogao da radim, posla za mene nije bilo, a sada sam i ja obolio, imam problema sa kičmom. Neophodno mi je bilo da u Kliničkom centru u Podgorici obavim nekoliko snimanja, ali nijesam imao novca da odem i završim sve to, kazao je Vukota Martinović. Božana se svakoga dana iznova trudi da porodici pripremi obrok, a to je izuzetno teško kada se najčešće u kući ne nađe ništa. Na paketu Banke hrane koji čine osnovne životne namirnice i higijenska sredstva , Martinovići su zahvalni. – Nažalost, potrebno nam je mnogo toga. Primanja, izuzev djedove penzije, nemamo. Materijalnu pomoć smo izgubili jer u selu Međeđe postoji neka zemlja koju je imala moja majka, a dio je ostao meni. U pitanju je parče zemlje šeste klase u selu gdje skoro i da nema stanovnika, i gdje ne mogu ni doći sve i da hoću da je koristim – ispričala je ona.

Kako su ostali bez materijalnog primanja Martinovići već mjesecima ne plaćaju komunalije, pa strahuju da im ne isključe struju i vodu. Božana kaže da im je teško bilo i kada su bili podstanari, gdje su takođe ostavili neplaćene račune. – U svoj ovoj nevolji trudili smo se samo da nijesmo makar gladni, o ostalom nijesmo mogli ni misliti jer se nije imalo novca. Moramo dječake spremiti za školu, da budu uredni, imaju pribor i knjige, a i to sve teže obezbjeđujemo. Pomažu nam i komšije i prijatelji, ali su danas u ovom vremenu svi u nekoj nevolji, kazala je Martinovićeva. Njihov stariji sin ima 16, a mlađi 12 godina, i neophodno im je obezbijediti pristojnu odjeću i obuću. Oni koji mogu da im na bilo koji način pomognu( hrana , higijenska sredstva , obuća , odjeća , namještaj , aparati za domacinstvo...) mogu od Banke hrabe dobiti kontakt porodice .

Novčane uplate je moguće uplatiti na žiro račun koji je na Božanino ime otvoren kod Prve banke Crne Gore, a broj je 535-0100100599443-66.

 

Video galerija

Audio

Najave desavanja

heart

...

 

 


Banner

President Obama volunteersGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Akcija "Podari radost"Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

User menu