Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
banner
banner
banner
banner

Apel za usluge

Rad Banke hrane Podgorica takođe možete podržati doniranjem: OPREME   kompjutera, štampača, kopir mašine, faks mašine, prevoznog sredstva - kombi, viljuškari, palete, kartoni, kutije... ili USLUGA   ustupanjem poslovnog i skladišnog prostora, uslugama transporta, promocije akcija, štampanja materijala, saveta i konsultacija itd.
Read more: %s

Lista namirnica

• Hljeb, pecivo, brašno i ostali proizvodi od žitarica • Ulje, šećer, so, sirće, začini • Supa u kesici • Krompir-pire (instant) • Konzervirana hrana • Pirinač, tjestenina, pahuljice • Suhomesnati proizvodi • Sardine, paštete, mesni narezak • Pasulj (suvi) • Konzervirano povrće • Cvekla,…
Read more: %s

Apel za sponzorstvo

Banci hrane Podgorica su neophodna finansijska sredstva za funkcionisanje tj. za pokrivanje troškova poslovanja: plaćanje operativnih troškova (telefona, struje itd.), zakupa poslovnog i skladišnog prostora, zarade zaposlenih, nabavku transportnog vozila itd. Ovim putem apelujemo na pojedince, institucije i kompanije da podrže ovaj humanitarni projekat od…
Read more: %s

Apel za donacije

Banka hrane – Podgorica prikuplja namirnice od:- preduzeća iz prehrambenog sektora- neprehrambrenog sektora: kompanija, agencija, preduzeća, poslovnih banaka itd. koje  namirnice kupuju u maloprodajnim objektima i doniraju ih Banci hrane Podgorica- potrošača koji ih doniraju tokom akcija organizovanih u megamarketima- trgovinskih lanaca čiji prehrambreni proizvodi…
Read more: %s
YOU ARE HERE Home Akcije Paket Banke hrane uručen porodici Anete Krasnići iz Nikšića

PDFPrintE-mail

aneta001Paket Banke hrane uručen porodici Anete Krasnići iz Nikšića

Žive bez primanja u stanu bez namještaja

Kako nikada nismo imali ništa svoje, tako smo u ovaj stan ušli samo sa garderobom. Od namještaja nemamo ništa, osim dva stara kreveta gdje svi spavamo, kazala je Aneta Krasnići

Samohrana Aneta Krasnići iz Nikšića sa šestoro maloljetne djece nekoliko poslednjih mjeseci nema novca ni za osnovne potrebe. Kako je ispričala , materijano obezbijeđenje porodice joj je ukinuto jer nije znala da za to primanje mora obnoviti dokumentaciju. Djecu, od kojih najstarije ima sedamnaest, a najmlađe tri godine, prehranjuje tako što moli druge ljude da joj udijele pomoć. 

– Do prije neoliko mjeseci primali smo oko 130 eura socijalne pomoći, ali mi je to obustavljeno jer nisam obnovila dokumentaciju i sada nikako da rije-šim taj problem. U nevolji sam, treba nam hrana, a nisam u mogućnosti da je obezbijedim. Pomažu komšije i ja molim ljude da nam pomognu, kazala je ona.

Suprug ju je napustio, a Aneta očekuje rođenje sedmog djeteta, što će dodatno otežati ionako veoma tešku njihovu situaciju. 

 

Krasnićima je uručen paket Banke hrane sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima , na čemu su neizmjerno zahvalni, ali već strahu-ju kako će preživljavati dalje. 

– Lijepo je što nas se sjetite, i znamo da ne možete to stalno činiti jer u Nikšiću ima još dosta porodica poput naše. Djeci stalno nešto treba, a najva-žnije mi je da nisu gladni, mada se i to dešava. Bilo koja pomoć nam znači, a najvažnija je ona u namirnicama, istakla je Krasnići.

Pošto su višečlana porodica u stanju socijalne potrebe, Opština Nikšić im je prije nekoliko godina obezbijedila stan u barakama naselja Gračanica. Do tada Krasnići su živjeli najčešće na ulici. Međutim, obezbjeđenjem krova nad glavom nijesu riješeni svi njihovi problemi.

– Kako nikada nismo imali ništa svoje, tako smo u ovaj stan ušli samo sa garderobom. Od namještaja nemamo ništa, osim dva stara kreveta gdje svi spavamo. Džabe mi što imamo vodu u stanu kad nema ništa drugo, samo zidovi. U kuhinji nemam nijedan element, čak ni šporet na drva ili struju. Nemamo ni sto, ni stolice, jedemo na podu, a to malo posuđa sakupljale su komšije i donijele nam. Ne znam kome da se obratim i ko može da nam pomogne da prebrodimo brojne prepreke na koje nailazimo godinama – ispričala je Aneta.

Kako je ostala bez primanja, tako su se nagomilali računi za komunalije, a struja im je zbog duga od preko hiljadu eura isključena prije petnaestak da-na. Dvoje djece koja su uključena u obrazovni sistem, sve svoje školske obaveze obave tokom dana. Pohađaju osnovnu školu, a najmlađe dijete jed-nom sedmično ide u vrtić i to im je, kako je Aneta kazala omogućeno zahvaljujući dobrim ljudima. Krasnićima je neophodna svaka vrsta pomoći –namještaj, kučanski aparati, hrana, odjeća i obuće, kao i sredstva za higijenu.

 

Video galerija

Audio

Najave desavanja

heart

...

 

 


Banner

President Obama volunteers



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Akcija "Podari radost"



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

User menu