YOU ARE HERE Home

PDFPrintE-mail

apel001Sakupljen novac: Luka ide na liječenje u Tursku

Luki je prije šest godina ustanovljeno rijetko genetsko oboljenje Friedreichova ataxia i sada se ukazala šansa da se liječi u turskoj bolnici Liv hospital

Dvanaestogodišnji Luka Mijač iz Bara putovaće uskoro u Istanbul jer je sakupljen novac koji je bio neophodan za njegovo liječenje.

"Željeli bi da se zahvalimo svim ljudima koji su pokazali humanost da se sakupe sredstva koja su bila neophodna za Lukino liječenje.  9 maja letimo za Istanbul, a 10. i 11. je zakazana intervencija. Nadamo se da će Luka iz svega ovoga izaći kao pobjednik. Još jedno veliko hvala svima u Lukino ime", kazao je njegov otac Dejan.

Luki je prije šest godina ustanovljeno rijetko genetsko oboljenje Friedreichova ataxia i sada se ukazala šansa da se liječi u turskoj bolnici Liv hospital.

“Zvanična medicina nema lijeka za ovu bolest. Prije tri dana sreli smo se sa doktorom iz turske klinike, koji je bio u klinici Liv hospital Montenegro i koji nam je objasnio da postoji šansa da se uspori napredovanje bolesti”, kazala je majka dječaka, Adrijana, prije nekoliko dana.

 

Roditelji su pojasnili da im niko ne garantuje zaustavljanje bolesti, ali da su odlučili da pokušaju liječenje metodom presađivanja matičnih ćelija.

Istakli su da bi poslije dvije terapije, ukoliko stvari krenu nabolje, dječaku predstojile još dvije.

Luka je, inače, odličan učenik sedmog razreda osnovne škole u Baru.

Iz Fonda za zdravstveno osiguranje su ranije kazali “Vijestima” da su u posjeti klinici Liv u Turskoj trenutno medicinska direktorica Kliničkog centra Crne Gore Snežana Raspopović i predsjednica Komisije za liječenje u inostranstvu Olivera Miljanović. Nakon toga, država bi trebalo da razmotri mogućnost liječenja i upućivanja pacijenata u tu tursku kliniku.

http://www.vijesti.me/vijesti/sakupljen-novac-luka-ide-na-lijecenje-u-tursku-936614

Video galerija

Audio

Najave desavanja

heart

...

 

 

President Obama volunteers



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Akcija "Podari radost"



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

User menu