Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
banner
banner
banner
banner

Apel za usluge

Rad Banke hrane Podgorica takođe možete podržati doniranjem: OPREME   kompjutera, štampača, kopir mašine, faks mašine, prevoznog sredstva - kombi, viljuškari, palete, kartoni, kutije... ili USLUGA   ustupanjem poslovnog i skladišnog prostora, uslugama transporta, promocije akcija, štampanja materijala, saveta i konsultacija itd.
Read more: %s

Lista namirnica

• Hljeb, pecivo, brašno i ostali proizvodi od žitarica • Ulje, šećer, so, sirće, začini • Supa u kesici • Krompir-pire (instant) • Konzervirana hrana • Pirinač, tjestenina, pahuljice • Suhomesnati proizvodi • Sardine, paštete, mesni narezak • Pasulj (suvi) • Konzervirano povrće • Cvekla,…
Read more: %s

Apel za sponzorstvo

Banci hrane Podgorica su neophodna finansijska sredstva za funkcionisanje tj. za pokrivanje troškova poslovanja: plaćanje operativnih troškova (telefona, struje itd.), zakupa poslovnog i skladišnog prostora, zarade zaposlenih, nabavku transportnog vozila itd. Ovim putem apelujemo na pojedince, institucije i kompanije da podrže ovaj humanitarni projekat od…
Read more: %s

Apel za donacije

Banka hrane – Podgorica prikuplja namirnice od:- preduzeća iz prehrambenog sektora- neprehrambrenog sektora: kompanija, agencija, preduzeća, poslovnih banaka itd. koje  namirnice kupuju u maloprodajnim objektima i doniraju ih Banci hrane Podgorica- potrošača koji ih doniraju tokom akcija organizovanih u megamarketima- trgovinskih lanaca čiji prehrambreni proizvodi…
Read more: %s
YOU ARE HERE Home Akcije Spasićima uručen paket Banke hrane

PDFPrintE-mail

spasiciSpasićima uručen paket Banke hrane

Humanost i pažnja uvijek ohrabre

Devetočlanoj porodici Velimira Spasića, koja živi na Koniku, nadomak Podgorice, ekipa ,,Dana” u sa-radnji sa Bankom hrane, uručila je paket sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu.

Ova porodica se izdržava od svega 180 eura socijalne pomoći. Među sedmoro djece rastu i dvije bebe stare tri mjeseca, a uslovi u kojima žive više su nego loši.

– Struje nemamo, a u kući imamo tri đaka. Isključeni smo zbog duga koji prelazi 6.000 eura. Za pomoć smo se obraćali Crvenom krstu, ali od toga nije bilo ništa. Jedno dijete nam je bilo u inkubatoru. Više od 200 eura nam treba za ,,bebilak”, ali pošto nemamo toliko novca, dajemo im obično kravnje mlijeko sa 2,8 odsto mlječ-ne masti i od tog mlijeka im je loše – kaže Spasić, dodajući da zbog siromaštva nema drugog načina da ih ot-hrani. Sa zabrinutošću ističe i problem higijene u neuslovnoj prostoriji gdje borave.

 

Takođe, dodaje da su imali problema i sa djecom koja idu u školu, s obzirom na to da je školska godina već uveliko počela da ispostavlja obaveze.

- Kada su se dijelili udžbenici pred početak školske godine, jedno dijete mi je dobilo komplet, a dvoje nijesu. Međutim, nekako smo se snašli, tako da samo sin koji ide u peti razred osnovne škole nema knjige. Odakle mi novac za dvije bebe i da idem svakodnevno na kontrole – pita se u očaju Senada Memić, supruga Velimira Spasića. Ona smatra i da bi prosvjetni radnici morali da imaju više razumijevanja kada su u pitanju djeca loši-jeg socijalnog statusa.

Velimir je bez posla zbog lošeg zdravstvenog stanja, a njegova supruga Senada ne radi jer se posvetila odgaja-nju djece.

- Nas devetoro živimo u samo jednoj prostoriji, sobi, koja prokišnjava, a velika vlaga loše utiče na zdravlje djece. Sobu osvjetljavamo pomoću akumulatora jer struje nemamo. Uslovi su užasni. Struju nemamo punih pet godina, tako da je život sve nepodnošljiviji – očajni su Spasići.

Svi ljudi dobre volje, a koji su u mogućnosti da pomognu porodici Spasić, mogu to učiniti uplatom novčanih sredstava kod Crnogorske komercijalne banke na žiro račun broj: 510041098321530452, na ime Senade Memić.

Zahvalni na pomoći

- Zbog situacije u kojoj se nalazimo, a i prinove, pomoć Banke hrane nam je više nego dobrodošla. Nadam se da će se i ubuduće ovakvi humani gestovi ponavljati. Hvala ,,Danu” i Banci hrane na ukazanoj pažnji – kazao je Velimir Spasić nakon uručenja paketa.

 

Video galerija

Audio

Najave desavanja

heart

...

 

 


Banner

President Obama volunteers



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Akcija "Podari radost"



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

User menu