Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
banner
banner
banner
banner

Apel za usluge

Rad Banke hrane Podgorica takođe možete podržati doniranjem: OPREME   kompjutera, štampača, kopir mašine, faks mašine, prevoznog sredstva - kombi, viljuškari, palete, kartoni, kutije... ili USLUGA   ustupanjem poslovnog i skladišnog prostora, uslugama transporta, promocije akcija, štampanja materijala, saveta i konsultacija itd.
Read more: %s

Lista namirnica

• Hljeb, pecivo, brašno i ostali proizvodi od žitarica • Ulje, šećer, so, sirće, začini • Supa u kesici • Krompir-pire (instant) • Konzervirana hrana • Pirinač, tjestenina, pahuljice • Suhomesnati proizvodi • Sardine, paštete, mesni narezak • Pasulj (suvi) • Konzervirano povrće • Cvekla,…
Read more: %s

Apel za sponzorstvo

Banci hrane Podgorica su neophodna finansijska sredstva za funkcionisanje tj. za pokrivanje troškova poslovanja: plaćanje operativnih troškova (telefona, struje itd.), zakupa poslovnog i skladišnog prostora, zarade zaposlenih, nabavku transportnog vozila itd. Ovim putem apelujemo na pojedince, institucije i kompanije da podrže ovaj humanitarni projekat od…
Read more: %s

Apel za donacije

Banka hrane – Podgorica prikuplja namirnice od:- preduzeća iz prehrambenog sektora- neprehrambrenog sektora: kompanija, agencija, preduzeća, poslovnih banaka itd. koje  namirnice kupuju u maloprodajnim objektima i doniraju ih Banci hrane Podgorica- potrošača koji ih doniraju tokom akcija organizovanih u megamarketima- trgovinskih lanaca čiji prehrambreni proizvodi…
Read more: %s
YOU ARE HERE Home Akcije Uspješno završena akcija "grad pobjeđuje glad"

PDFPrintE-mail

slika008Uspješno završena akcija "grad pobjeđuje glad"

Želimo da informišemo javnost da su građani Crne Gore i ovoga puta položili ispit humanosti i solidarnosti, te je prvenstveno zahvajujući njima, a takođe i pojedinim društveno odgovornim kompanijama, fondacija Banka Hrane Crne Gore u velikoj humanitarnoj akciji GRAD POBJEĐUJE GLAD, organizovanoj sa našim partnerima kompanijom Mercator CG i pokroviteljem akcije Ambasadom SAD-a u Podgorici, uspjela da sakupi oko 10 tona osnovnih životnih namirnica. Ovog puta humanost na djelu su pokazali građani Podgorice, Bara i Herceg Novog i time se pridružili građanima mnogih evropskih gradova u kojima, tradicionalno u ovo vrijema Banke hrane evropskih država organizuju ovaj vid akcije, pod nazivom „collecting day“.

Volonteri Banke Hrane su zajedno sa volonterima Crvenog krsta, koji nam uvijek izađu u susret i priključe se akcijama Banke Hrane, uspjeli da naprave 700 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu. Akciji se, i ovog puta priključilo, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i obezbijedilo po 5kg krompira za svih 700 socijalno ugroženih porodica, korisnika materijalnog obezbjeđenja porodice sa spiska Centara za socijalni rad ova tri grada, koji će biti obuhvaćeni ovom donacijom.

Do kraja nedjelje hrana će biti distribuirana do krajnjih korisnika u ova tri crnogorska grada.

Danas je održana raspodjela donacija u Podgorici i pakete je dobilo 300 porodica koje su na evidenciji Centra za socijalni rad Podgorica.

U Baru i Herceg Novom po 200 porodica koje su sa spiska Centara za socijalni rad, dobiće podorične pakete sa doniranom hranom do kraja sedmice.

Nadamo se da smo ovom akcijom makar malo doprinijeli da ovih 700 porodica dočeka novogodišnje praznike sa manje brige, svjesni da nijesu sami i da postoje oni koji misle na njih, jer je i sami slogan akcije upozoravao „da je njihovo siromaštvo briga svih nas“.

Ova akcija je pokazala da samo svi zajedno možemo da se borimo protiv siromaštva, kao velike pošasti današnjeg društva, jer naše malo, njima znači mnogo. Najbitnija je svijest i volja da se solidarišemo i pomognemo onima kojima je ova vrsta naše pomoći neophodna, a svi mi negdje u sebi nosimo taj poriv, samo ga treba isprovocirati. Banka Hrane je to pokušala i ovom akcijom, a obzirom da je sakupljeno oko 10 tona hrane, možemo reći i da smo uspjeli. Naravno, Banka Hrane neće stati na ovome, već će nastaviti svoju misiju organizujući veliki broj akcija kojima će stalno ukazivati na ovaj gorući problem, problem siromaštva.

Press služba

Fondacija Banka Hrane

Video galerija

Audio

Najave desavanja

heart

...

 

 


Banner

President Obama volunteers



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Akcija "Podari radost"



Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

User menu