Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
banner
banner
banner
banner

Apel za usluge

Rad Banke hrane Podgorica takođe možete podržati doniranjem: OPREME   kompjutera, štampača, kopir mašine, faks mašine, prevoznog sredstva - kombi, viljuškari, palete, kartoni, kutije... ili USLUGA   ustupanjem poslovnog i skladišnog prostora, uslugama transporta, promocije akcija, štampanja materijala, saveta i konsultacija itd.
Read more: %s

Lista namirnica

• Hljeb, pecivo, brašno i ostali proizvodi od žitarica • Ulje, šećer, so, sirće, začini • Supa u kesici • Krompir-pire (instant) • Konzervirana hrana • Pirinač, tjestenina, pahuljice • Suhomesnati proizvodi • Sardine, paštete, mesni narezak • Pasulj (suvi) • Konzervirano povrće • Cvekla,…
Read more: %s

Apel za sponzorstvo

Banci hrane Podgorica su neophodna finansijska sredstva za funkcionisanje tj. za pokrivanje troškova poslovanja: plaćanje operativnih troškova (telefona, struje itd.), zakupa poslovnog i skladišnog prostora, zarade zaposlenih, nabavku transportnog vozila itd. Ovim putem apelujemo na pojedince, institucije i kompanije da podrže ovaj humanitarni projekat od…
Read more: %s

Apel za donacije

Banka hrane – Podgorica prikuplja namirnice od:- preduzeća iz prehrambenog sektora- neprehrambrenog sektora: kompanija, agencija, preduzeća, poslovnih banaka itd. koje  namirnice kupuju u maloprodajnim objektima i doniraju ih Banci hrane Podgorica- potrošača koji ih doniraju tokom akcija organizovanih u megamarketima- trgovinskih lanaca čiji prehrambreni proizvodi…
Read more: %s
YOU ARE HERE Home

PDFPrintE-mail

sedam00130.marta Banka hrane Crne Gore puni 7 godina volonterskog humanitrnog rada

Banka hrane CG je ponosna što smo , uprkos nepostojanja elementarnih uslova za rad : kancelarije , magacina , auta , novca , radeći iskučivo volonterski , uspjeli da opstanemo i pomognemo značajan broj ugroženih porodica.

Banka hrane nema podršku države što je uobičajeno za organizacije ovog tipa. Zahvaljujući iskuljućivo entuzijazmu i velikoj želji da pomažemo onima kojima je pomoć potrebna, uspjeli smo pomoći nešto manje od 15 000 porodica u našoj državi.

Donacije u hrani i higijenskim sredstvima porodici u stanju socijalne potrebe sa kojima počinjemo humanitarnu akciju je samo početak pomoći koje porodice dobiju.

Zahvaljujući medijima koji su nas podržavali , i kojima se ovim putem zahvaljujemo dobri ljudi i društveno odgovorne kompanjje su bile u prilici da čuju sa kojim problemima se suočavaju stanovnici Crne Gore i daju svoj doprinos .U nekim slučajevima se u rjesavanje problema uključivala i država , što nas raduje , tako da su porodice dobijale bolju osnovu za dalji život. Kao rezultat našeg zajedničkog angažmana mnoge porodice su dobile pomoć u hrani,garderobi,namještaju, ogrijevu ,kućnim aparaima, ljekovima, ljekarskim intervenicijama,novcu, rješavanju stambenih problema, zaposlenju.

Read more...


 

PDFPrintE-mail

mbubanja001Bol od kojeg srce puca

Bojler za teško bolesnu majku

Petočlana porodica Milana Bubanje živi u prigradskom naselju Kličevo blizu Nikšića ispod linije siromaštva. Milanova teško oboljela žena Branka (49) operisana je 2013. godine od tumora na mozgu , nakon čega je tumor metastazirao na pluća i jetru . Nepokretna, sa priključenim kateterom , ranama na tijelu od ležanja, leži u veoma neuslovnoj prostoriji punoj vlage i nemaštine i broji zadnje dane. Nije išla na hemoterapiju jer ne može da podnese putovanje do KBC-a u Podgorici. Muž i djeca je kupaju, presvlače i previjaju jer nema ko drugi. Daju joj terapiju i lijepe flastere protiv bolova i jedino što žele je jedan bojler , da imaju tople vode da okupaju majku. Zadovoljni su, kako kažu, korom hljeba i parčetom sira, kad ima, jer više ne mogu da priušte sebi. Žive od 144€ materijalne naknade koje Branka prima po osnovu rođenja troje i više djece. Trošno kupatilo bez bojlera i pločica, poluraspadeni namještaj i čađavi "smederevac" na kom griju vodu za kupanje. Na zidovima slojevi vlage, plafon crn k'o ugarak a nemaština i bolest crnji od oboje. Na izmršalom licu oca Milana, tuga k'o planina, izlaz ne vidi. Počeo je skoro da radi na farmi "Monteživ" za uzgoj pilića, kako bi platio račune za vodu i struju.

Read more...

   

PDFPrintE-mail

novi logoOsmjehom oboji dom

Mala kompanija koja radi velike stvari

Boje i lakovi " KAMELEON" Podgorica 

Čast nam je što smo dio akcije  "Osmijehom oboji dom "

https://www.youtube.com/watch?v=YZKoLocVHfY&feature=youtu.be

   

PDFPrintE-mail

brankar001Sama i bolesna bez ikakvih primanja

Na Koniku u podstanarskom stanu živi sama 53.godišnja Branka Rakočević. Branka je bolesna žena .Imala je 3 operacije karcinoma dojki u svega četiri mjeseca . Tri maligdna karcinoma je imala na desnoj a jedan na lijevoj dojci .Na žalost , danas živi bez ovih atributa ženstvenosti ali to nije glavna muka ove žene. Branka je srčani bolesnik.Ima priblema sa štitnom žlijezdom i čirem na želucu..U sebi nosi miome na materici .Spondiloza muči ovu ženu odavno a ima i probleme sa redukcijom koštane mase. Ova 53.godošnjakinja im tumor na jetri .Još 2013.god predložena joj je operacija. Nije se usudila poći na operativni zahvat zbog nemaštine .Ona nema novca da podje do bolnice autobusom s vremena na vrijeme a kamoli da ide na česte kontrole što zahtijeva post operativna procedura.

"Teško sam bolesna. Uz pomoć aparata dišem jer mi pluča ne primaju kiseonik a i druge bolesti me muče. Dužna sam nekoliko kirija... Nemam novca da podjem kod doktora U državne apoteke nema ljekova koje moram da pijem pa moram da ih kupim a nemam odakle . U bolnici su se borili za moj život. Nemam kome da se obratim za pomoć. Molim Vas pomozite mi..."

Read more...

   

PDFPrintE-mail

tima001Tima Kuč i njena djeca trebaju našu pomoć

Tima Kuc živi u selu Grahovo kod Rozaja sa dvoje maloljetne djece , Fatimom i Muhamedom. 

Fatima ima 8 god,a Muhamed četiri. Ova porodica živi u jako lošim uslovima , bez struje i vode godinama.. Vodu donose iz obližnjeg izvora a nedostatak struje nadomjesšćuju korišćenjem svijeca. Otac ove maloljetne djece je stradao u saobraćajnoj nesreci 2012 .god. Nakon njegove smrti porodica ubrzo ostaju bez struje , kao i bez zemljišta supruga , ali i bez podrske jednog dijela rodbine , što borbu za život čini još težom. Nije lako samoj majki podizati djecu a posebno u nemaštini i neizvjesnosti u kojoj su se našli. Jedino sigurno , na šta ova tročlana porodica može da računa, nakon smrti supruga i oca , je penzija od oko 140 €. Od tog novca majka svojoj djeci može da obezbijedi samo skromnu hranu , ništa više...

Read more...

   

Page 10 of 167

Video galerija

Audio

Najave desavanja

heart

...

 

 


Banner

President Obama volunteersGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Akcija "Podari radost"Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

User menu