Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
banner
banner
banner
banner

Apel za usluge

Rad Banke hrane Podgorica takođe možete podržati doniranjem: OPREME   kompjutera, štampača, kopir mašine, faks mašine, prevoznog sredstva - kombi, viljuškari, palete, kartoni, kutije... ili USLUGA   ustupanjem poslovnog i skladišnog prostora, uslugama transporta, promocije akcija, štampanja materijala, saveta i konsultacija itd.
Read more: %s

Lista namirnica

• Hljeb, pecivo, brašno i ostali proizvodi od žitarica • Ulje, šećer, so, sirće, začini • Supa u kesici • Krompir-pire (instant) • Konzervirana hrana • Pirinač, tjestenina, pahuljice • Suhomesnati proizvodi • Sardine, paštete, mesni narezak • Pasulj (suvi) • Konzervirano povrće • Cvekla,…
Read more: %s

Apel za sponzorstvo

Banci hrane Podgorica su neophodna finansijska sredstva za funkcionisanje tj. za pokrivanje troškova poslovanja: plaćanje operativnih troškova (telefona, struje itd.), zakupa poslovnog i skladišnog prostora, zarade zaposlenih, nabavku transportnog vozila itd. Ovim putem apelujemo na pojedince, institucije i kompanije da podrže ovaj humanitarni projekat od…
Read more: %s

Apel za donacije

Banka hrane – Podgorica prikuplja namirnice od:- preduzeća iz prehrambenog sektora- neprehrambrenog sektora: kompanija, agencija, preduzeća, poslovnih banaka itd. koje  namirnice kupuju u maloprodajnim objektima i doniraju ih Banci hrane Podgorica- potrošača koji ih doniraju tokom akcija organizovanih u megamarketima- trgovinskih lanaca čiji prehrambreni proizvodi…
Read more: %s
YOU ARE HERE Home

PDFPrintE-mail

kosarka001Neopisiva radost

Gest vrijedan poštovanja i javne zahvalnosti sa nadom da če poslužiti kao primjer mnogima. Na naš apel za pomoč samohranoj majki Danijeli Petrovič, u vidu pomoči za odlazak na košarkaški kamp njenom sinu , se odazvao direktor košarkaškog kampa u Kolašinu.

ZAHVALNOST BANKE HRANE CG

" Ne možete znati, koliku ste radost izazvali Vašom odlukom o gratis boravku J.P. u košarkaškom kampu u Kolašinu , volonterima Banke hrane , a tek ne možete ni zamisliti šta ovaj ljudski i humani čin predstavlja majki Danijeli i njenom sinu. HVALA OD SRCA . Volonterski tim Banke hrane Crne Gore "

Read more...


 

PDFPrintE-mail

novi logoMediji u službi pomoći porodicama

Medju mnogobrojnim porodicama kojima Banka hrane CG pomaže, izdvajaju se one koje su u velikim problemima i jedinu nadu u znaćajniju pomoć pronalaze u apelima koje Banka hrane upućuje svim medijima .To je način da sto više humanih ljudi i društveni odgovornih kompanija čuje za probleme porodica i pomogne. Kako pomoći porodicama, koje ne mogu pomoći sebi i zavise od pomoći drugih , ako mediji ne nalaze bitnim da apele objave ? Na žalost apele za pomoć selektivno objavljuju( češce NE objave nego objave )  - Portali : CDM, Antena M, Analitika, Portal.Vijesti, Kolektiv ,Fos medija. - Štampana izdanja: Dnevne novine , Vijesti, Pobjeda.

Hvala na podrsči i samim tim pomoći porodicama medijima koji su svjesni da nnjihiva objava spašava neke porodice:

Hvala : Dnevnoj novini Dan.Portalima : Volim Podgoricu, Kodex, Portalu TVGG, Portalu Crna.Gora.me, Dnevnoj novini Dan. Naravno, hvala mnogo TV Vijesti što u skladu sa mogućnostima prati naše apele za pomoć najugoženijim porodicama u CG. S vremena na vrijeme TVCG pokaže interes za neku porodicu . TV Prva, Tv Pink ovaj vid pomoći gradjanima ne ubraja u svoje prioritete poslovanja. Sugerišemo humanim ljudima i društvemo odgovornim kompanijama da prate fb stranicu Banke hrane Crne Gore kako bi imali uvid u kompletnu priću koju porodice iznesu u javnost https://www.facebook.com/banka.hrane/?ref=hl i naš sajt www.bankahrane.me i pomagali porodicama koliko je to moguće

   

PDFPrintE-mail

skurta001Nasilje zbog siromaštva

Djeca koja su izolovana iz društva, ignorisana od strane drugova, trpe ogovaranje i o njima se izmišljaju razne priče koje obično nemaju lijep i istinit sadržaj, jesu žrtve socijalnog nasilja.

Psihičko nasilje podrazumijeva prijeteće poglede, grimase, neželjene komentare.

Da nasilja ove vrste ima u Crnoj Gori znamo .Ali kada upoznate djecu koja su u opisanoj situcaiju imate nevjerovatan osjećan nepravde i potrebe da ih zaštitie.

Volonteri Banke hrane su na poziv majke Škurte Vukaj posjetili njenu porodicu. Ona živi sa svojom starom majkom i tri kčerke od 144 eura, koliko iznosi nadoknada za majke sa 3 i više djece. Kristijana je djevojčica koja ovih dana zavrsava srednju školu .Ćitave školske godine nije imala potrebne udžbrnike . Ùcila je iz svesaka, iz onoga što je uspjela zapisati na časovima. Majka je upoznala osoblje škole , kako kaže , sa nemogućnosti da kupi ili iskopira knjige koje su potrebne za školu njenim kćerkama. Ipak, pomoć je izostala. Ono što više od nemaštine tišti Kristijanu ali i njenu mamu je odnos vršnjaka prema njoj. Da ,ona nema adekvatnu garderobu , nosi trenerku kratkih nogavice u hladnim danima jer joj je jedina koju je imala, duža , propala tj. raspala se od svakodnevnog nošenja i čestog pranja.Zbog toga trpi ružne komentare i prijekorne poglede vršnjaka.

Read more...

   

PDFPrintE-mail

vukotaPotrebna je pomoć porodici Vukote Martinovića iz Nikšića

Petoro živi od 60 eura

Martinovići iz Nikšića su jedna od mnogobrojnih u toj opštini kojoj je neophodna materijalna pomoć. U stanu od tridesetak kvadrata Vukota živi sa suprugom, dva maloljetna sina i ocem koji ima 85 godina. Krov nad glavom Martinovići su od Opštine, lokalnog Centra za socijalni rad i posredstvom Udruženja penzionera, dobili septembra prošle godine, a do tada, ispričao je Vukota bili su podstanari, i zakupninu su jedva uspijevali da plaćaju. Iako realativno mladi, Vukota (45) i njegova supruga Božana (33) nikada nijesu dobili priliku za posao, što je i uzrok njihovog izuzetno teškog socijalnog statusa.

– Zbog parčeta zemlje koje je supruga naslijedila od pokojne majke, materijalno obezbijeđenje porodice nam je obustavljeno prije pet mjeseci.

Tih 145 eura nam je značilo mnogo, a sada živimo od penzije moga oca koja je oko 60 eura jer se preko Udruženja penzionera zaduži za hranu, istakao je Martinović. Penzija je smanjena i zbog kredita koji je podigao prošle godine kada su se uselili u stan. Tada je na otplatu kupio šporet na drva i zamrzivač koje njegova porodica nije imala.

Read more...

   

PDFPrintE-mail

mojkovac001Hitno potrebna operacija srca

Banka hrane je 2015.pokrenula akciju pomoci za gdina Mirovića.Najvažnije je bilo , kao i danas što je , da on ode sto prije na operaciju srca.Još uvijek operacija nije izvršena. Ohrabruju riječi direktora Fonda zdravstva.Nadajmo se najboljem.

http://www.vijesti.me/vijesti/fond-lijecenje-veselina-mirovica-ce-platiti-drzava-937496

http://www.vijesti.me/vijesti/mojkovcanin-od-2010-ceka-operaciju-srce-staje-novca-nema-937339

 

   

Page 10 of 172

Video galerija

Audio

Najave desavanja

heart

...

 

 


Banner

President Obama volunteersGet the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

Akcija "Podari radost"Get the Flash Player to see this player.

time2online Joomla Extensions: Simple Video Flash Player Module

User menu